Nemzetközi foci

Megvan az új argentin kapitány – ideiglenesen

Lionel Scaloni ülhet le a kispadra.

Az Argentin Labdarúgó Szövetség (AFA) ideiglenesen az U17-es válogatottat irányító Lionel Scalonit nevezte ki a felnőtt nemzeti csapat élére.

A volt jobbhátvéd korábban segédedzőként dolgozott az A válogatott mellett, most pedig a szeptemberi barátságos mérkőzésekre kapott megbízást. A dél-amerikai együttes szeptember 7-én Los Angelesben Guetamalával, míg négy nappal később New Jersey-ben Kolumbiával mérkőzik meg.

Scaloni Jorge Sampaoli helyét veszi át a kispadon. A korábbi kapitány az oroszországi világbajnokságot követően távozott posztjáról, miután csapatával a nyolcaddöntőben kiesett.

Claudio Tapia, az AFA elnöke az ideiglenes megbízatás kapcsán annyit jegyzett meg, a szövetség időt akar hagyni magának arra, hogy megtalálja a megfelelő személyt a kapitányi pozícióra. Korábban egyébként Diego Maradona bejelentkezett a kapitányi posztért, de ezek szerint hoppon maradt.

A nemzeti csapat a 2014-es világbajnoki ezüstérme óta gyengén teljesít. A brazíliai tornán Alejandro Sabella vezette az együttest, ám a vb után távozott. Azóta Gerardo Martino, Edgardo Bauza és Sampaoli is ült a kispadon, de egyikükkel sem teljesített jól a gárda, amely 1993 óta – amikor a Copa Americán diadalmaskodott – nem nyert nagy tornát.

Más: nagy a mozgás a játékospiacon! A Fradi edzője, Thomas Doll egy horvát vb-sztár leigazolását emlegette, Modricot dobta az Inter, már másik klasszist akarnak helyette, a Manchester Citynél bombahírt jelentett a brazil csillag aláírása, az AC Milan vezetői pedig már Madridban vannak, Higuaín csak kezdet volt.

Címlapkép: AFP

Olvasói sztorik