Nemzetközi foci

Kevés volt a Honvéd-előny a luxemburgi rivális ellen

Az Európa Liga-selejtező visszavágóján nem csak ledolgozta hátrányát, de fordított is a Niederkorn.

Európa Liga, selejtező, 2. forduló, visszavágó

Progrés Niederkorn (luxemburgi) – Budapest Honvéd 2-0 (1-0)
Differdange, Stade Municipal de Differdange. Játékvezető: Abed (francia)
Progrés: Flauss – Martins, Marques, Hall, Gobron – O. Thill, Mutsch, S. Thill (Karayer, 65.) – Francoise (Bastos, 73.), Karapetyan, De Almeida (Ferino, 89.). Vezetőedző: Paolo Amodio
Honvéd: Gróf – Batik, Kamber, Skvorc – Heffler, Vadócz, Nagy G., Banó-Szabó (Baráth, 33.), Uzoma (Kukoc, 87.) – Holender (Lukács D., 72.), Danilo. Vezetőedző: Supka Attila

Gólszerzők: De Almeida (21.), Marques (84.)

Továbbjutott: a Niederkorn (2-1)

Egy-nullás előnnyel utazott Luxemburgba a Budapest Honvéd az Európa Liga-selejtező második fordulójában, hogy ott kiharcolja a továbbjutást a helyi Progrés Niederkorn ellen. Nem indult jól a meccs a magyar csapatnak: a kezdőcsapatba jelölt Gazdag Dániel megsérült a kezdés előtt, így végül nem léphetett pályára.

Nehéz perceket élt át a Honvéd az első percekben, Gróf Dávid óriási védése miatt nem került előnybe a hazai csapat. Heffler helyzeténél úgy tűnt, éledezik a magyar fél, viszont Almeida a 21. percben egy megpattanó lövéssel megszerezte a vezetést a Niederkornnak (1-0) – itt mutattuk meg a gólt. Gyorsan jöhetett volna a válasz: Danilo nagyot harcolt a védőjével, majd egy másikat is leültetett, de csak a kapufát találta el a rövid saroknál. Thill veszélyes fejese zárta a félidőt, nem sokkal ment mellé a labda.

„Jobban nézett ki” a Honvéd a második félidő elején, az első két komolyabb lehetőséget a kispestiek jegyezték – mindkettő Holender nevéhez fűződött. Ezt követően azonban alább hagytak a Honvéd-támadások, egy megpattanó Nagy-lövésen kívül nem jutott el a kapuig a csapat.

A 84. percben jött a hidegzuhany: a hazai együttes a második félidőben első alkalommal összehozott helyzetéből gólt szerzett. Marques góljával már továbbjutásra álltak a vendéglátók (2-0) – így született a gól. Nagyon a végén jött a gól, nem tudott már válaszolni a Honvéd a rendes játékidőben és az azt követő négyperces ráadásban, így búcsúzott a sorozattól.

Címlapkép: honvedfc.hu

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik