Nemzetközi foci

Gólig jutott az Újpest, de a Sevilla idegenben is nyerni tudott

Kettős spanyol siker az Európa Liga-selejtezőben.

Európa Liga, selejtező, 2. forduló, visszavágó

Újpest FC – Sevilla FC (spanyol) 1-3 (0-1)
Budapest, Szusza Ferenc Stadion. Játékvezető: Levnyikov (orosz)
Újpest: Pajovics – Balázs B., Bojovics, Litauszki (Horj, 88.), Burekovic – A. Diallo, Szankovics – Nwobodo, Zsótér, Nagy Dániel (Szűcs, 67.) – Novothny (Tischler, 66.). Vezetőedző: Nebojsa Vignjevics
Sevilla: Rico – Daniel Carrico, Pareja, Sergi Gómez – Corchia, Banega (Roque Mesa, 72.), Vázquez, Escudero – Sarabia (Nolito, 65.), Pejino – Ben Yedder (Muriel, 65.). Vezetőedző: Pablo Machin Diez

Gólszerzők: Zsótér (77.), illetve Sarabia (36., 50.), Muriel (83.)

Továbbjutott: a Sevilla (7-1)

A továbbjutás gyakorlatilag már az első meccsen eldőlt, de így sem volt meglepetés, hogy teltház várta a csapatokat az Újpest–Sevilla Európa Liga-selejtező visszavágóján.

Kiegyenlített játékot hozott az első félidő eleje, az Újpest teljesen egyenrangú ellenfele volt a spanyol sztárcsapatnak. Sőt, Zsótér lövésével a góltól sem állt távol – óriási üdvrivalgás fogadta a jelenetet a lelátón, csak úgy, mint Nagy Dániel lehetőségét. Hiába azonban az újpesti rohamok, a 36. percben Sarabia révén a vendégek szereztek vezetést (0-1) – itt mutattuk meg az első félidő egyetlen találatát.

Többet volt a labda az Újpestnél a második félidő elején, azonban egy középpályán elkövetett hibát könyörtelenül kihasznált a Sevilla: Sarabia duplázott (0-2). A folytatásban is a lila-fehérek jegyeztek több lehetőséget, de a magyar gól váratott magára. Szögletekből veszélyeztetett az Újpest, ezekből azonban nem sikerült komoly ziccert kialakítani.

A becsülettel harcoló hazaiak jutalma végül mégis gól lett: a 77. percben Zsótér egy remek találattal szépített – itt nézhető vissza a jelenet. A Sevilla azonban erre is válaszolni tudott, így végül idegenben 3-1-re nyert, és kettős győzelemmel jutott a következő körbe. A Ferencváros és a Honvéd után a harmadik magyar EL-induló is elbúcsúzott a sorozattól.

Címlapkép: MTI Fotó/Szigetváry Zsolt

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik