Nemzetközi foci

Mourinhót az új Real-edzőről kérdezték, csattanós választ adott

A portugál szakember saját példájával védte meg Lopeteguit.

Mint beszámoltunk róla, a Manchester United 2-1-re legyőzte a Real Madridot a Bajnokok Nemzetközi Kupája elnevezésű felkészülési torna legutóbbi játéknapján. A találkozó után az együttesek edzői értékelték a látottakat.

– Jó meccset játszottunk sok fiatallal a pályán, egy jó Real Madrid ellen. Az eredmény nem fontos, sok hiányzó volt. A Madrid például olyan fontos játékosokat nélkülözött, mint Varane, Modric, Marcelo… a BL-ben fontos lenne ez a siker, ma nem volt az – kezdte José Mourinho, az MU menedzsere.

Mourinho nem értékelte túl ezt a sikert. Fotó: Photo ProSportsImages/DPPI/AFP

A portugál szakembert arról is kérdezték, mit szól hozzá, hogy kollégája, a Realt irányító Julen Lopetegui napokkal a világbajnokság előtt jelentette be, hogy a spanyol válogatottól elköszön, és a Real Madrid vezetőedzője lesz – mint ismert, a spanyolok erre reagálva még a vb előtt kirúgták az akkor még szövetségi kapitányként dolgozó szakembert.

– Amikor az Intert irányítottam, már tudtam, hogy a Real Madridhoz megyek, de még megnyertem a 2010-es Bajnokok Ligáját, ugyanolyan profi módon álltam hozzá a dolgokhoz – tett hozzá Mourinho.

A Real Madrid erejéről is kérdezték, főként Cristiano Ronaldo távozása volt a téma: erre az MU menedzsere egy mondattal reagált.

– Cristiano egy nagyszerű játékos, de a Real Madrid minden futballistánál nagyobb.

Címlapkép: Rob Foldy/Getty Images/AFP

Olvasói sztorik