Nemzetközi foci

Gareth Bale jövője eldőlt: marad Madridban

Lopetegui végre megtörte a csendet. Manchesterben szomorkodhatnak.

Miután zsinórban harmadszor is csúcsra ért a szezon végén a Real Madrid a Bajnokok Ligájában, több ízben felmerült, hogy Gareth Bale távozni szeretne a spanyol sztárcsapattól és a Manchester United lehet számára a következő célállomás.

Cristiano Ronaldo torinói távozásával ugyanakkor sok minden megváltozott a „királyi gárdnál” és úgy tűnik, az új idényben a walesi szélsőnek is kulcsszerep juthat. Sőt, a madridiak új mestere, Julen Lopetegui végre megtörte a csendet és Bale helyzetéről nyilatkozott. Úgy tűnik, a 29 éves világsztár nem megy sehova, Manchesterben pedig végleg lemondhatnak róla.

Gareth nagyon boldog. Pontosabban: nagyon-nagyon boldog, hogy a Realban focizhat. Örül, hogy itt lehet, fantasztikus lehetőség előtt áll, hiszen az új szezonban megmutathatja, mit tud. Csakúgy, mint másokkal, vele is beszéltem négyszemközt. Izgalmas fejezet veszi kezdetét a klubnál, ő is alig várja, hogy együtt elérjük a nagy céljainkat

– fogalmazott a spanyol mester, aki szerint a walesi támadó képes betölteni a Ronaldo távozásával keletkezett űrt.

Bale 2013-ban igazolt a Realhoz, és bár azóta többször sérülés miatt nem számíthattak rá, gyakran még egészségesen sem volt állandó helye a kezdőcsapatban. A Bajnokok Ligája májusi döntőjében is csereként lépett pályára 1–1-es állásnál, és végül az ő két gólja döntötte el a Liverpool ellen 3–1-re megnyert találkozót.

címlapkép: Ian MacNicol/Getty Images

Olvasói sztorik