Nemzetközi foci

Gulácsi Péter: Rangnick szigorú házirendje működik

Az új edző új szabályokat hozott Lipcsében. A magyar kapus már az egyes mezben szerezne csapatával több pontot, mint a legutóbbi szezonban.

Hosszabb interjút készített a Sportbuzzer az RB Leipzig magyar kapusával, Gulácsi Péterrel, aki az új szezonban már az egyes számú mezt viselheti klubcsapatában.

A vakációról

– Hat hetet töltöttem foci nélkül, ilyen hosszú szünet után már jó volt visszatérni. A vakáció nagyon jókor jött, hiszen közel ötven tétmeccs volt az idény végén a lábaimban. Ez volt az eddigi legkeményebb és legnehezebb szezonom, ugyanakkor a legjobb is. Úgy érzem, az akkukat sikerült feltöltenem maximálisan. Új edzővel, új stábbal, új játékosokkal és új célokkal készülünk a szezonra, kiéhezve várjuk a 2018–2019-es idényt.

Gulácsi Péter feltöltődött a vakáció során – fotó: gulacsi32, Instagram

Az EL-indulásról

– A BL-helyett idén az EL-ben kezdünk, de ez ugyanolyan örömet jelent számunkra. Bírnunk kell a kettős- vagy a hármasterhelést, ehhez megvannak a megfelelő játékosaink. Tavaly az Európa Liga egyenes kiesés szakaszába jutottunk, nagyszerű érzés volt, azokat a pillanatok újra szeretnénk majd átélni. Jó és bő keretünk van ahhoz, hogy a nemzetközi porodon is sikeresek legyünk.

Ralf Rangnickról és az új szabályokról

– Az új edző odafigyel mindenre, hogy minden tekintetben a legmagasabb szinten legyünk. A mester új szabályokat is bevezetett, például a mobiltelefonjainkat az edzőközpont bizonyos területein már nem használhatjuk, de a nyelvre is nagyon odafigyelünk. Ez elsősorban az új játékosok számára nagy motiváció, hiszen amilyen gyorsan csak lehet, meg kell tanulniuk németül, vagy legalább angolul, hogy a pályán és azon kívül is tökéletesen működjön a kommunikáció. A frissen bevezetett szabályok jól működnek.

A célokról

Az új szezonban lehetőség szerint szeretnénk még több pontot szerezni, mint legutóbb, így talán még jobb helyezést érhetünk el.

Az új, egyes számú mezről

– Ragaszkodtam a korábbi mezemhez, mivel úgy éreztem, a 32-es szám szerencsét hoz nekem. Ezentúl Fabio Coltorti nagyon jó barátom, egy legenda Lipcsében, felé is tiszteletem akartam mutatni és nem akartam elhappolni az egyes mezt – nem az a típus vagyok. Szerencsének érzem magam, hogy Fabio távozása után megörökölhettem az egyes mezt. Számomra mindig is álom volt, hogy egy topligás csapat elsőszámú kapusa legyek, boldog vagyok, hogy akkoriban a Leipzig mellett döntöttem.

A városban is megtaláltuk a számításainkat a feleségemmel, Lipcse nagyszerű hely, az emberek nagyon kedvesek. Számunkra ez már a második otthonunk. Azt is el tudom képzelni, hogy itt fejezem be a pályafutásomat, ugyanakkor nem szeretnék még ennyire előretekinteni.

A lipcseiek új egyese

címlapkép: Karina Hessland/Getty Images

Olvasói sztorik