Nemzetközi foci

A PSG edzője tudja, hogy a vb miatt kénytelen lemondani a Neymar, Mbappé duóról

Nagy pofonokat kapnak a párizsiak, ám Thomas Tuchel nem aggódik.

Szombaton az Arsenal páholta el a PSG-t (5–1), korábban a Bayern München (3–1), ám felesleges temetni a csapatot. Thomas Tuchel ugyanis egyelőre rendkívül tartalékosan küldi pályára az együttesét, a szupersztárok közül talán csak az új kapus, Gigi Buffon áll rendelkezésére (nyeli is a gólokat…).

Mint tudjuk, a Paris Saint-Germain rengeteg futballistát adott a világbajnokságra, a német szakvezető pedig tisztában van vele, a klasszisoknak pihenésre van szükségük az oroszországi torna után.

Mindenki szereti nézni a vb-t, csodáljuk a szupersztárokat, ám tudomásul kell venni, hogy a szereplésük, a teljesítményük hatással van a következő idény kezdetére – idézi a német szakember szavait az ESPN. – Korán kezdődik a bajnokság, természetes, hogy hiányoznak a játékosok.

Pontosan nem tudni, Tuchel mikor számíthat majd a legnagyobb sztárokra, mindenesetre nem elképzelhetetlen, hogy Neymar, Kylian Mbappé, netán Edinson Cavani még nem lesz bevethető a jövő szombati, Monaco elleni Francia Szuperkupa-meccsen, vagy éppen az augusztus 12-i bajnoki rajton (a párizsi címvédő a Caen ellen kezd).

Nyitókép: AFP/FRANCK FIFE

Olvasói sztorik