Nemzetközi foci

Valverde benyújtotta az igényét a vezetőknek, és megvan a véleménye Ronaldo klubváltásáról is

Olyan középpályás kell neki, aki illik az FC Barcelona stílusához.

Két hónap után tartott ismét sajtótájékoztatót Ernesto Valverde, az FC Barcelona vezetőedzője. A katalánok mestere Los Angelesben állt a sajtó képviselőinek rendelkezésére. A Barca vasárnap hajnalban kezdi meg szereplését a Bajnokok Nemzetközi Kupájában, a Tottenham lesz az ellenfél.

– Ezen a ponton minden csapatnál ugyanaz a helyzet. A játékosok visszatérnek a világbajnokságról, vagy éppen szabadságukról, és lehetőséget kapnak azok is, akik eddig kevesebb lehetőséget kaptak. Ez a turné megmutatja, hogy a “visszatérők” milyen állapotban vannak, és a B-csapatból érkezők közül, kire lehet számítani – mondta Valverde.

Az gyorsan kiderült, hogy a tréner a középpálya miatt aggódik legjobban.

– Két fontos láncszem távozott: Iniesta és Paulinho is rutinos, jó játékos. Vannak fiataljaink hasonló profillal, de én azt a gondolom, a középpályára még mindenképpen igazolnunk kell. A döntés nem egyedül rajtam múlik, egyeztetünk a vezetőkkel. Olyan játékos kell, aki illik a stílusunkhoz, aki emberileg is megfelel a Barcelona-közegnek.

Több újságíró is feszegette a Dembélé-kérdést. Korábban arról szóltak a hírek, hogy PL-csapatba távozik.

– Ő nagyon jó játékos – reagált Valverde. – A legutóbbi szezonját nem tudjuk reálisan értékelni, mert súlyos sérülés hátráltatta. Kell-e aggódnia Malcom érkezése miatt? Inkább küzdenie kell, hogy bekerüljön a csapatba.

Hatalmas kurvázással ünnepelte a vb-címet Dembélé – VIDEÓ
Kimpembe és Mendy is ott volt a biztonság kedvéért.

Az újságírók kíváncsiak voltak arra is, mit gondol Cristiano Ronaldo klubváltásáról.

– Ez egy akkora veszteség a Real Madridnak, mint nekünk Andrés Iniesta kiesése. Az idő dönti el, mennyire tudják pótolni, mennyire érzik meg a távozását. Minden csapat megpróbál az új szezonra jobb csapatot építeni, mint a korábbi. Kérdés, ez Ronaldo nélkül, miként fog sikerülni Madridban.

Kiemelt fotó: Xavier Bonilla / NurPhoto

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik