Nemzetközi foci

Az Újpest mindenkit boldoggá tett Sevillában

Egyöntetűen elégedetten nyilatkoztak a spanyol csapat játékosai.

Az Újpest FC 4-0-ra kikapott a spanyol Sevilla FC vendégeként az Európa Liga-selejtező második fordulójának első, csütörtöki mérkőzésén. A hazaiak négy játékosa nyilatkozott a klub honlapján a lefújás után, és mindegyikük rendkívül elégedett volt.

Pablo Sarabia góllal járult hozzá a sikerhez.

Jó statisztikát akartam produkálni, és a lehető legnagyobb mértékben hozzájárulni a csapat sikeréhez, ez a góllal sikerült is, de a legfontosabb, hogy nyertünk. Sok pozitívumot láttam a játékunkban, ezeket meg kell őriznünk, illetve az edzések és a meccsek során fejlesztenünk. Ami nem sikerült tökéletesen, azt ki kell javítanunk – nyilatkozta.

Hozzátette, Pablo Machín vezetőedző taktikája nagyon specifikus, de az egész csapat azon dolgozik, hogy a lehető legjobban elsajátítsa. Sarabia rávilágított, hogy teljes intenzitással edzenek ebben az időszakban, ezért nem volt könnyű egy fontos tétmeccset játszaniuk, ez a tempójukon néha látszott is.

Felhívta a figyelmet, hogy bár jó úton járnak, de nem pihenhetnek, hiszen visszatérnek az eddigi edzésmunkához, illetve vár még rájuk a jövő heti, budapesti visszavágó.

A tunéziai születésű francia támadójátékos, Wissam Ben Yedder szerezte a második gólt, majd egy gólpasszt is adott.

Jól játszottunk, kiválóan teljesítettünk és tiszteltük az ellenfelünket. Ez volt a legjobb módja annak, hogy sikerrel kezdjük az EL-selejtezőt. A második meccs még hátravan, de akkor is a nyomásgyakorlás lesz a célunk. Jól érzem magam, hamarosan ismét a legjobb Ben Yeddert láthatják majd ‒ fogalmazott a 27 éves csatár.

Az új edző, Pablo Machín érkezésével Sergio Escudero ismét a középhátvéd posztján szerepel.

Megpróbálok ott segíteni, ahol az edző mondja, és mindent megteszek a csapatért. Egy meccs sohasem könnyű, egyetlen riválist sem szabad alábecsülnünk. Jól csináltuk a dolgunkat, ezt az utat kell folytatnunk. Nem szabad megnyugodnunk, mert akkor sebezhetővé válunk – vélekedett.

Hozzátette, bízni kell a játékosokban, mert sok dolgot jól csináltak, a legfontosabbak pedig a folyamatos munkával javulni fognak.

Jesús Navas is dicsérte a Sevillát, mondván, remekül teljesítettek, ugyanezt kell megismételniük majd a visszavágón. A szélső a felkészülésből eddig eltelt időszakban egyetlen percet sem játszott, csütörtökön azonban kezdő volt és az ő nevéhez fűződik az első gól.

Nehéz, bonyolult és hosszú időszakon vagyok túl, ezért nagyon fontos számomra, hogy segíthettem a csapatot, hozzá tudtam járulni a sikerhez, és elértük a célunkat. Így kell folytatnunk a továbbiakban is, ugyanilyen hozzáállással, ugyanilyen komolysággal ‒ fogalmazott.

nyitókép: Aitor Alcalde/Getty Images

Olvasói sztorik