Nemzetközi foci

Malcom jött, Dembélé máris csomagolhat?

Sajtóhírek szerint a klub a brazil játékos leigazolásával a francia riválisnak üzent.

A Marca összeállításából kiderül, hogy egyetlen barcelonai játékos aggódhat a brazil Malcom érkezése miatt, ő pedig nem más, mint Ousmane Dembélé.

A francia csúcstehetség első barcelonai szezonja nem sikerült kiemelkedőre, igaz, több sérülés is hátráltatta a mögöttünk hagyott idényben. A klubvezetők ráadásul Malcom leigazolásával Dembélé helyére igazoltak újabb reménységet.

A két fiatal tehát közel hasonló poszton vethető be, mindketten 1997-es születésűek. A legnagyobb különbség csak az köztük, hogy míg Dembélé – Neymar távozása után – tavaly nyáron 105 millió euróért érkezett a Nou Campba, addig Malcomért „csupán” 41 millió eurót áldoztak a katalánok.

A Marca szerint nem kizárt, hogy a barcelonaiak már nyáron megválnak Dembélétől, ha viszont marad a francia, akkor két hasonló képességű fiatal harcolhat meg ugyanazért a kezdőpozícióért.

A lap azt is kiemeli: Malcom tiszta lappal indul és máris meggyőzheti Valverdét arról, lehet rá számítani, miközben Dembélé még a jól megérdemelt pihenőjét tölti a világbajnokság után…

Ousmane Dembélé sorsa bizonytalan? – fotó: AFP/JOAN VALLS/NURPHOTO

címlapkép: Power Sport Images/Getty Images

Olvasói sztorik