Nemzetközi foci

Barcelona: együtt repült a női és a férfi csapat, ám akadt egy kis probléma

A lányoknak csupán a turistaosztályon jutott hely.

Története során először utazott együtt nemzetközi túrára a Barcelona férfi és női csapata. Mint ismert, a katalánok július 24-26-ig Portlandben készülnek az új évadra, majd 27-től 29-ig Los Angelesben vesznek részt a Bajnokok Nemzetközi Kupáján, míg a női gárda a SoCal FC ellen lép pályára a Premier Soccer League keretein belül.

A történelmi utazásról természetesen a Barcelona hivatalos oldala is beszámolt, a fiúk és a lányok boldogan álltak össze egy közös képre a repülőgépen, ám az éles szemű drukkerek érdekes dologra lettek figyelmesek az egyik női labdarúgó Instagramra feltöltött fotóját követően.

Urbán tudja, hogyan kell fölépíteni a magyar futballt
A korábbi válogatott védő az Újpestet és az akadémiákat is kritizálta.

Arról ugyanis kiderült, hogy amíg a férfiak az üzleti osztályon, azaz a Busines Classon utaztak, addig a lányokat betették a turista részlegre, az Economy Classra. Mondani sem kell, a drukkerek kiakadtak a megkülönböztetésen, de a Barca egyik hölgyjátékosa, Alexia Putellas megvédte a klubot a Mundo Deportivo hasábjain, mondván a női csapat utazását csak egy később időpontban tudta jelezni a klub, de így is mindent nagyon praktikusan sikerült megszervezniük.

A katalán klub tájékoztatása szerint továbbá a repülőgépen nem volt megfelelő mennyiségű hely a Business Classon, ám próbálták megteremteni a kellő kényelmet a lányoknak, egy személyre két-három hely is jutott – írja a BBC.

Közzétette: FC Barcelona – 2018. július 24., kedd

Olvasói sztorik