Nemzetközi foci

A Roma elnöke nem bocsát meg, csak ha a Barca odaadja Messit

A Malcom-ügy miatt elég nagy a feszültség az olasz fővárosban.

Rómában most biztosan feszült lehet a hangulat a villámgyorsan zsákutcába jutott Malcom-ügylet miatt, hiszen először még minden jónak tűnt, ám az utolsó utáni pillanatban bejelentkezett a Barcelona és szépen elhappolta előlük a brazil játékost.

Ilyen viszonylag ritkán fordul elő a futballvilágban, de ettől függetlenül teljesen szabályos volt, amit a katalánok csináltak. Nem beszélve arról, hogy a végén úgyis Malcom döntése volt, hogy melyik csapatot választja. Mindenesetre a Roma elnöke, James Pallotta, nem rejtette véka alá az érzéseit a történtekkel kapcsolatban, el is ejtett egy érdekes mondatot:

A Barcelona csak úgy beugrott a történetbe, nem kérdés, rendkívül etikátlanul. Még fel is hívtak minket, hogy bocsánatot kérjenek, de én ezt nem fogadom el. Egyedül csak akkor, ha eladják nekünk Lionel Messit. De komolyra fordítva a szót, Malcom nálunk akart játszani, már meg is egyeztünk a kivásárlási árában. Még hogy semmi nem volt lefixálva? Ez hülyeség. Minden klubnál tudják, hogy mi a menete ezeknek a dolgoknak. Lényegtelen, hogy ez egyébként teljesen szabályos volt, itt inkább az etikátlan és erkölcstelen jelző van érvényben. Az is lehet, hogy egyszerűen csak az ügynöke volt pancser.”

Címlapkép: Matteo Ciambelli/NurPhoto via Getty Images

Olvasói sztorik