Nemzetközi foci

TOP10: csapatot kereső klasszisok az idő szorításában

Egyre sürgősebbé válik, hogy döntést hozzanak.

Az átigazolási piac pletykái közepette azokat a játékosokat sem szabad figyelmen kívül hagyni, akik az erősítések miatt jóval kevesebb lehetőséget kapnak, vagy a továbbiakban nem is számítanak rájuk eddigi csapatuknál.

Nekik új klubot kell keresniük, márpedig az idő fogy, és még elég sokan küszködnek a bizonytalansággal.

A szigorú pénzügyi szabályok új helyzetet teremtettek, hiszen szinte mindenhol megfontolják, hogy áldozzanak-e komoly pénzt a növekvő bérekre és méregdrága játékosokra.

André Gomes (FC Barcelona)

Elvesztegetett két évnek tekinthető a legutóbbi két idénye, amit a katalánoknál töltött, hiszen meglehetősen keveset játszott és ellentmondásos volt a teljesítménye. Éppen ezért a világbajnokságról is lemaradt. A Barcelona 35 millió eurót fizetett érte a Valenciának két esztendeje.

Jesé Rodriguez (Paris Saint-Germain)

A PSG a közelmúltban kétszer is kölcsönadta, de úgy tűnik, hiábavaló próbálkozás volt, mert a Las Palmas és a Stoke City csapatánál sem kapott új lendületet a pályafutása. A párizsiak szingapúri túráján nem vesz részt, mert március közepe óta nem játszott tétmeccset.

Renato Sánches (Bayner München)

A 2016-os Európa-bajnokság aranyérmese és legjobb fiatal játékosa azóta sokat volt sérült, és ne szépítsük, visszafejlődött. Nehéz elképzelni, hogy a Bayern ragaszkodna a 35 millió euróért vásárolt légiósához.

Lucas Pérez (Arsenal)

A spanyol élvonalban 17 gólt szerzett a 2015‒2016-os idényben, ezzel lenyűgözte a londoni klubot. Igen ám, de a Premier League-ben a sérülései és Arséne Wenger bizalmatlansága miatt nem tudta letenni a névjegyét. Kölcsönadták a Deportivo La Corunának, amelyet azonban nem tudott megmenteni a kieséstől. Bár visszatért Angliába, de valószínűleg Unai Emery nem számít rá.

Anthony Martial (Manchester United)

Három évvel ezelőtt 60 millió eurót adtak érte, és bár rengeteg időt és lehetőséget kapott, a figyelemre méltó előrelépéssel még adós. Marcus Rashford, Jesse Lingard, Alexis Sánchez és Romelu Lukaku mögött nem számíthat sok játékra José Mourinhótól, ezért a franciának távoznia kellene.

David Ospina (Arsenal)

Bernd Leno érkezése a kolumbiai kapust a harmadik helyre sorolta a posztján. A világbajnokságon is megmutatta képességeit, de olyan csapatra van szüksége, ahol rendszeresen játszhat, és a bérigényeit is ki tudják elégíteni.

Eliaquim Mangala (Manchester City)

Nicolas Otamendi, John Stones és Aymeric Laporte is megelőzi a franciát a rangsorban Josep Guardiolánál, és nem valószínű, hogy ez változni fog. Az elmúlt szezont az Evertonnál töltötte kölcsönben, de megsérült, úgyhogy most nem nagyon kapkodnak utána.

Rafinha Alcántara (FC Barcelona)

Meglehetősen zsúfolt a katalánok keretében a középpálya, amelyben a jelek szerint Rafinhának sincs hely. A brazilnak sérülésmentes felkészülésre van szüksége, majd egy olyan csapatra, ahol játszhat is. Tavaly ilyen volt számára az Internazionale.

Alvaro Negredo (szabadon igazolható)

A következő szerződés lesz számára az utolsó, vagy legalábbis az utolsó komoly lehetőség a labdarúgásban. A tapasztalt csatár a Besiktasban alapember volt, sok gólt szerzett, most mégis új kihívásra vágyik.

Theo Hernandez (Real Madrid)

Az előző idényben ő lehetett volna Marcelo méltó helyettese, de nem tudott élni a lehetőséggel. Úgy tűnik, további tapasztalatokra van szüksége, erre a Deportivo Alavés vagy a Real Sociedad lehet az alkalmas csapat.

nyitókép: COOLMedia/NurPhoto via Getty Images

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik