Nemzetközi foci

Kizárás: brutális büntetést kapott az UEFA-tól a Marseille

Első körben felfüggesztve. Négy meccs, köztük a döntő szurkolói rendbontása miatt.

Az UEFA hivatalos honlapján közölte, hogy döntés született az Európa Liga-döntős (és ott az Atlético Madridtól vereséget szenvedő) Olympique Marseille ellen folyó vizsgálatokban. A grémium nagyon szigorú büntetést szabott ki a francia klubra.

Mint írják, a Marseille négy mérkőzésén, az RB Leipzig, a Red Bull Salzburg elleni oda-visszavágón és az Atlético elleni döntőn is különböző rendbontások történtek, mint például tárgyak dobálása, pirotechnika használata, a létesítményekben történt károkozás. Ennek tükrében az UEFA úgy döntött, a klubot kizárja a következő nemzetközi sorozatból, melyre indulási jogot szerez– ezt a döntést két évre felfüggesztik, így csak akkor lép életbe, ha további rendbontásokat tapasztalnak a franciák következő két nemzetközi szereplése során.

Az együttes a következő hazai UEFA-meccsét zárt kapuk mögött játssza, illetve további hazai mérkőzéseken is le kell zárni az északi és déli lelátókat. A klub 100 ezer eurós büntetést is fizet, továbbá meg kell téríteni a szintén francia Olympique Lyon stadionjában keletkezett károkat – mint ismert, ez az aréna adott otthont a május 16-i EL-döntőnek.

Címlapkép: Jeff Pachoud/AFP

Olvasói sztorik