Nemzetközi foci

Legjobbjai nélkül kezdheti az idényt a Manchester City

Azt mondta, senkit nem siettet.

Josep Guardiola, a Manchester City vezetőedzője azt mondta, a csapat világbajnoki szereplői várhatóan nem lesznek ott a Chelsea elleni Szuperkupa-mérkőzésen (Community Shield) és az Arsenal elleni bajnoki nyitányon, mert ki kell pihenniük magukat.

Az angol bajnokcsapat keretéből összesen 16 játékos szerepelt a vasárnap véget ért oroszországi tornán, köztük John Stones és Raheem Sterling (Anglia), David Silva (Spanyolország), Ederson és Gabriel Jesus (Brazília).

A City első csapatának tagjai közül sokan még nem álltak edzésbe, és Guardiola azt mondta, nem is sietteti őket.

Most ez van. Beszéltem velük, és azt kértem, akkor jöjjenek vissza, ha készen állnak. Ha még fáradtak, és nem akarnak játszani a Community Shieldért vagy az Arsenal ellen, akkor még pihenjenek – fogalmazott a spanyol tréner.

Guardiola beszélt a csalódottságáról is, hogy az átigazolási időszakban nem sikerült megszerezniük Jorginhót a Napolitól. A brazil születésű, olasz válogatott játékos végül a Chelsea-t választotta, és követte eddigi edzőjét, Maurizio Sarrit.

Csalódott voltam, megpróbáltuk, nem sikerült. Nem lett volna ideális helyzet, ha végül hozzánk kerül, de igazából a Chelsea-hez vágyódott volna Maurizio Sarrihoz. Minden jót kívánok neki! ‒ fogalmazott a szakember.

Hozzátette, azt tanácsolja minden játékosnak, hogy oda szerződjön, ahova a szíve húzza.

A bajnok City augusztus 5-én csap össze az FA Kupa-győztes Chelsea-vel a Szuperkupa-mérkőzésen, majd egy héttel később az Arsenal otthonában kezdi címvédő szezonját.

nyitókép: AFP / Oli SCARFF

Olvasói sztorik