Nemzetközi foci

Jürgen Kloppnak nincsenek illúziói a következő szezon kapcsán

Túlhajtott játékosokra számít az idény során.

Jürgen Klopp, az FC Liverpool menedzsere úgy véli, a zsúfolt hazai és nemzetközi versenynaptár miatt a klubok a túlhajtott játékosok „csontjait fogják összegyűjteni” az idény során.

Az 55 csapatos válogatott sorozat, a Nemzetek Ligája új kihívás elé állítja majd az egyesületeket is, a nemzeti csapatok szeptembertől novemberig játsszák a csoportmeccseket, jövő júniusban pedig következik a döntő.

Nagyon kemény feladat lesz megfelelni ennek az új kihívásnak. A jövőben ezen változtatni kell. Először játszanak a világbajnokságon, majd a Nemzetek Ligájában, jövő nyáron a Nemzetek Ligája döntőjében, ez őrület ‒ fogalmazott a Bajnokok Ligája-döntős gárda német trénere.

Az FC Liverpool jelenleg az Egyesült Államokban edzőtáborozik, vasárnap – a Bajnokok Nemzetközi Kupája elnevezésű felkészülési torna keretében – Klopp volt csapatával, a Borussia Dortmunddal csap össze.

Most minden olyan fontos a futballban, a végén majd többé-kevésbé az marad, hogy összegyűjtsük a csontjaikat ‒ mondta keserűen a játékosokról Klopp.

nyitókép: Jan Kruger/Getty Images

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!