Nemzetközi foci

Ennél szebb búcsút aligha tudott volna elképzelni Marco Rossi

Két magyar gólpassz is született az Európa Ligában.

Ugyan a Ferencváros csütörtök este 1-0-ra kikapott és kiesett az Európa Liga első selejtezőköréből – a Maccabi Tel Aviv győztes bombagólját ide kattintva tekintheted meg –, de így is bőven akadt olyan magyar játékos, aki továbbjutásnak örülhetett.

Mint ismert, csütörtökön vezette utoljára a DAC Dunaszerdahely csapatát Marco Rossi, aki ezentúl már csak a magyar válogatott szövetségi kapitányaként fog dolgozni. Az olasz szakember győzelemmel búcsúzott, miután az egygólos hátrányt a második játékrészben sikerült ledolgozniuk, így 2-1-re nyert és 3-2-es összesítéssel továbbjutott a felvidéki gárda. A magyar játékosok közül csak Vida Kristopher kapott helyet a kezdőcsapatban – a 80. percig játszott –, csereként később Kalmár Zsolt és Vida Máté is pályára lépett – előbbi a 94. percben gólpasszt adott, utóbbi egy perccel korábban sárga lapot kapott.

Elszólta magát a Real elnöke; három világsztár megy Párizsba
Csütörtökön sem volt hiány izgalmas hírekből, mutatjuk a legfontosabbakat.

A Holman Dávid vezette Slovan Bratislava mészárlást végzett hazai pályán a Milsami ellen, a szlovák csapat 5-0-ra nyert, összesítésben 9-2-vel jutott tovább. A magyar középpályás egy gólpasszal vette ki a részét a győzelemből.

Korhut Mihály új csapata, az Anorthoszisz Famaguszta 1-0-ra kikapott Albániában a Lacitól, így a ciprusi csapat búcsúzott az Európa Ligától. A magyar balhátvéd még nem lépett pályára, de így az EL-ben már nem is fog.

A luxemburgi Progres Niederkorn ugyan a visszavágón 1-0-ra kikapott hazai pályán az azeri Qabalától, ám így is megtartotta kétgólos előnyét, így a Budapest Honvéd a Niederkornnal játszik a következő körben.

Kalmár Zsolt adta a győztes gólpasszt. Fotó és címlapfotó: fcdac.sk
Olvasói sztorik