Nemzetközi foci

Fasisztákat éltető náci énekessel ünnepeltek Rakiticék

Kiakadtak a horvát emberek a válogatott hőseire.

Korábban már megmutattuk, hogy a világbajnoki döntőt elveszítő horvát válogatott miatt majdnem egész Zágráb utcára vonult, olyan elképesztően félelmetes fogadtatás várta őket, ám a nagy ünneplés mégsem volt teljesen felhőtlen – derül ki a sport.es cikkéből.

Ivan Rakiticék ugyanis a nyitott tetejű horvát buszon együtt ünnepeltek és énekeltek  Marko Perkovic  énekessel és dalszövegíróval – a Thompson rockzenekar frontemberével –, akit ultranacionalista nézetei miatt korábban például Hollandiában, Ausztriában, Szlovéniában és Svájcban sem engedtek fellépni, sőt, utóbbi ország területére három évig nem tehette be a lábát.

Perovic és a Thompson dalaiban sokat foglalkozik a vallással, politikával és a délszláv háborúval is, de akad olyan szerzeménye is, ami élteti a fasiszta usztasamozgalmat – tagjai a második világháború idején szerbeket, zsidókat és más etnikumhoz tartozókat öltek meg.

A cikk azt írja, a Horvátországban végzett egyik felmérés szerint – amire a kedd reggeli számok alapján 55.324 ember válaszolt – a horvát emberek 65 százaléka elutasítja a válogatott játékosok viselkedését. Rakitic egyébként külön közös képet is feltöltött az énekessel a közösségi oldalára, a leírásban pedig királynak nevezte Perkovicot.

címlapfotó: Thiago Bernardes / FramePhoto / DPPI /AFP

Stigo je kralj..!😘🙏 jedan jedini.!!! Idemo hrvatska 🇭🇷

A post shared by Ivan Rakitic (@ivanrakitic) on

Olvasói sztorik