Nemzetközi foci

Börtönbüntetést kapott a vb-döntőt megzavaró négy személy

Megszületett a döntés.

Egyformán 15 napos börtönbüntetést kapott az a négy személy, aki megzavarta a labdarúgó-világbajnokság vasárnapi, francia-horvát döntőjét Moszkvában – itt megtekintheted az akciójukat. A bíróság emellett azt is megtiltotta nekik, hogy a következő három évben bármilyen oroszországi sportrendezvényre belépjenek.

Egy kisfiú horvát mezben ment végig a brüsszeli utcán, a reakció döbbenetes – VIDEÓ
Megható és egyben felemelő felvétel a belga fővárosból.

Az akciót a Pussy Riot nevű orosz feminista punk-rock banda hajtotta végre, amely polgárpukkasztó fellépéseivel igyekszik társadalmi-politikai problémákra felhívni a figyelmet. A finálé 52. percében három nő és egy férfi szaladt a pályára, a biztonságiak rövid kergetőzés után ártalmatlanná tették és lekísérték őket a pályáról. Rendőrségi egyenruha illetéktelen használata és sportrendezvény megzavarása miatt indult ellenük eljárás.

A Pussy Riot a Facebook-oldalán azt írta: az akcióval arra akarták ráirányítani a figyelmet, hogy Oroszországban nem tisztelik az emberi jogokat. Hétfőn aztán ugyanitt megerősítették, hogy milyen büntetést kaptak. A döntőt, amelyet Vlagyimir Putyin orosz elnök is a helyszínen tekintett meg, a franciák nyerték 4-2-re.

(MTI)

Kemény büntetést kaptak a berohanó nézők. Fotó: AFP / Jewel SAMAD
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik