Nemzetközi foci

Griezmann: Mind különbözőek vagyunk, de mind franciák

A támadót a csapattársai származásáról kérdezték.

Ahogyan azt már megírtuk, a francia Antoine Griezmann uruguayi zászlóval nyilatkozott világbajnoki címet követően. Nem csak az a lényeg, ahogyan tette, hanem az is fontos volt, amit mondott.

– Még nem fogtam fel, történelmet írtunk! – mondta a finálé legjobbjának választott Griezmann. – Büszke vagyok erre az egységes csapatra, a játékosokra és persze a szakmai stábra.

Arra kérdésre, hogy az Aranylabdát megkapja-e, úgy reagált, nem ő dönt róla, de igyekszik a lehető legjobb teljesítményt nyújtani klubjában és a válogatottban is.

– Ezért szeretjük Franciaországot. Mind különbözőek vagyunk, de mind franciák egy egységes csapatban. És ezt gyönyörű látni – válaszolt arra a kérdésre, hogy miként lehetett egységessé gyúrni egy olyan csapatot, amelyben nagyon sokan különböző, többnyire afrikai országokban születtek, és így más-más kultúrát hoztak otthonról.

A francia labdarúgó-válogatott 1998-as hazai rendezésű torna után másodszor lett világbajnok.

A francia elnök a győzelem után nem bírt magával, az asztalon ünnepelt. Boldog volt egy magyar fogadó is, aki hatalmasat nyert a vb-döntővel. Nem volt véletlen Perisic kezezése sem, találtunk valamit az előzményekről. Van egy összeállításunk a franciák ünnepléséről is, vajon mit mutathat Mbappé?

Címlapkép: AFP

Olvasói sztorik