Nemzetközi foci

Az ollózós gól után döntötte el a Juve, hogy leigazolja Ronaldót

Őrültségnek tűnt, valóság lett – a sportigazgató elmesélte az átigazolás részleteit.

Aki látta, nem felejti: akkor még a Real Madrid játékosaként Cristiano Ronaldo óriási ollózós góllal vette be a Juventus kapuját a Bajnokok Ligája előző kiírásának negyeddöntőjében. A párharc első mérkőzése 3-0-s Real-győzelemmel zárult, azonban aligha emiatt marad emlékezetes az a találkozó Torinóban.

Hihetetlen jelenet volt, mikor CR-t a pazar találata után még az olasz közönség is megtapsolta, a sportigazgató Fabio Paratici fejében pedig akkor egy őrültségnek tűnő ötlet kezdett megfogalmazódni:

– Az őrült ötlet azon első meccs után született meg, amikor Ronaldót állva tapsolták meg a szurkolók az ollózós gólját követően. Még a hét során beszéltünk az ügynökével, aki elmondta, Ronaldót lenyűgözte ez a fogadtatás. Azt mondta, egy napon szeretne a Juventusban játszani. Erre én azt mondtam, sok álom van, de csak kevés válik valóra – mesélte a hétfői, Ronaldót bemutató sajtótájékoztatón Paratici. – Aztán ismét találkoztunk a Cancelo-ügy miatt, közben elmagyarázta a helyzetet. Fogékonyak voltunk rá, először az elnökkel egyeztettem, le kellett fixálnunk a számokat, amik a legfontosabb részei az ügyletnek. Néhány óra múlva azt mondta, gyerünk, lássuk, eljött-e az alkalom. Ez volt az az alkalom, egy egyedi lehetőség, hogy idehozzuk a világ legerősebb, legelszántabb játékosát, aki a legtöbb trófeát nyerte a világon.

Címlapkép: Isabella Bonotto/AFP

Olvasói sztorik