Nemzetközi foci

Dalic szerint ilyen büntetőt nem adnak vb-döntőben

Egyetértünk vele?

Zlatko Dalic mindenképp büszke lehet a horvát válogatott játékosaira, még úgy is, hogy nem sikerült legyőzniük a franciákat a világbajnokság döntőjében. A csapat játéka leginkább az Ivan Perisic kezezése után érkező tizenegyest követően ingott meg, ezzel kapcsolatban Dalicnak is meg volt a véleménye:

Jól játszottunk, de a büntető teljesen kizökkentett minket. Amiről egyébként csak egyetlen mondatot szeretnék: ilyen tizenegyest senki sem fúj be egy vb-döntőn!”

Persze a mérkőzésről is beszélt a horvát kapitány:

Világbajnokok szerettünk volna lenni, de ilyen a foci. Nem volt meglepő a franciák játéka, de két könnyű góllal megalapoztuk az előnyüket. A torna során sokszor volt szerencsénk, kivéve ma. Ha négy gólt kapsz, nem várhatod el, hogy megnyerd a meccset.”

Lássuk csak, mi minden történt ezen a döntőn: A francia elnök a győzelem után nem bírt magával, az asztalon ünnepelt. Boldog volt egy magyar fogadó is, aki hatalmasat nyert a vb-döntővel. Nem volt véletlen Perisic kezezése sem, találtunk valamit az előzményekről. Van egy összeállításunk a franciák ünnepléséről is, vajon mit mutathat Mbappé?

Címlapkép: Chris Brunskill/Fantasista/Getty Images

Olvasói sztorik