Nemzetközi foci

Brutális összegű jutalmat kapnak a vb-résztvevők

Nem hiszünk a szemünknek.

Véget ért a 2018-as labdarúgó világbajnokság, mely izgalmas csatában a francia válogatott győzelmével zárult. No persze, ezen a tornán mindegyik csapat nyer „valamit”, egész pontosan a pénzdíjakról van itt szó. A FIFA összesen 400 millió dollárt osztott szét a válogatottak között, függően persze attól, hogy miként végeztek.

A csúfos teljesítményt nyújtó németek, akik már rögtön a csoportkörben kizúgtak, nyolcmillió dolláral mehetnek haza. De a negyeddöntőben elvérző Brazília is szép summát kap, tizenhatmillió dollár a jutalom.

De ha ennyit kapnak azok, akik már rég kiestek, mi jár a dobogósoknak, illetve a végső győztesnek?

A bronzérmes belgák huszonnégymillió dollárt (több mint 6.5 milliárd forintot) vághatnak zsebre. De az ezüstérmes horvátoknak sem szabad búslakodni a 28 nyolcmilllió dolláros (majdnem 8 milliárd forintos) díjazással. Végezetül a franciák egészen hihetetlen összeggel távozhatnak Oroszországból, a vb-címhez 38 millió dollár is jár, „kicsivel” kevesebb mint 10.5 milliárd forint.

Ki mennyit visz haza (dollárban)?

8 millió: Szaúd-Arábia, Egyiptom, Irán, Marokkó, Peru, Ausztrália, Nigéria, Izland, Szerbia, Costa Rica, Dél-Korea, Németország, Tunézia, Panama, Szenegál, Lengyelország (a csoportkörben kiestek)

12 millió: Portugália, Argentína, Mexikó, Japán, Spanyolország, Dánia, Svájc, Kolumbia (a nyolcaddöntőben kiestek)

16 millió: Uruguay, Brazília, Oroszország, Svédország (negyeddöntősök)

22 millió: Anglia (4. hely)

24 millió: Belgium (bronzérem)

28 millió: Horvátország (ezüstérem)

38 millió: Franciaország (világbajnok)

Címlapkép: Matthias Hangst/Getty Images

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik