Nemzetközi foci

Ha bejutottak volna a döntőbe, azt is megnyerik – véli a belgák sztárja

A szövetségi kapitány szerint csapatként szerezték meg a bronzérmet.

Roberto Martínez, a belga válogatott spanyol szövetségi kapitánya szerint játékosai megérdemelten nyertek bronzérmet az oroszországi világbajnokságon.

– Azt láthattuk ezen a világbajnokságon, hogy a futballistáink az egyéniségük, a tehetségük helyett a csapatmunkára támaszkodtak, és olyan játékosok csoportjává váltak, akik mindent megtesznek a jó eredmények elérése érdekében – nyilatkozta az angolok 2-0-s legyőzése után szombat este az edző. Hozzátette, az is motiválta őket, hogy szurkolóik büszkék lehessenek rájuk, és ezt sikerült is elérniük.

A belgák történetük legjobb szereplését produkálták, ennek ellenére Vincent Kompany csapatkapitány az elveszített elődöntőre utalt első értékelésében.

– Nagyon közel álltunk a fináléba jutáshoz, amit szerintem megnyertünk volna. Ez az eredmény is gyönyörű, a szurkolóink számára egy ajándék, hiszen hét meccset játszottunk és hatot megnyertünk – fogalmazott.

A bronzmérkőzés elején Thomas Meunier szerzett vezetést, majd a második félidő nagyobb részében Anglia játszott fölényben, a hajrában Eden Hazard révén mégis a belgák voltak eredményesek.

– Ez a meccs is megmutatta, hogy még mindig van mit javítanunk. Nem vagyunk kész csapat, de képesek vagyunk fejlődni – mondta Harry Kane. Hangsúlyozta, nem akarnak megint húsz évet várni, hogy ismét elődöntőt játszhassanak. A Tottenham Hotspur játékosa arra utalt, hogy nemzeti csapatuk 1990-ben szerepelt legutóbb ilyen jól a világbajnokságon, amikor szintén negyedik lett.

A vereség ellenére Gareth Southgate szövetségi kapitány is pozitívan nyilatkozott.

– Büszke vagyok arra, amit a játékosok elértek. Nagyon nehéz meccsen vagyunk túl, a világ egyik legjobb csapatával játszottunk, és csak két nap állt rendelkezésünkre a felkészülésre – vélekedett.

MTI/Címlapfotó: Giuseppe Cacace/AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik