Nemzetközi foci

Ez nem volt helyes lépés Ronaldo részéről – mondja magyar felfedezője

Bölöni László azt hitte, a portugál csatár a Real Madridban fejezi be.

Bölöni László nem ismeri a részleteket, így nem ítélkezik, de első ránézésre nem tartja jó döntésnek korábbi játékosa, Cristiano Ronaldo klubváltását ‒ mondta a Kossuth Rádiónak adott interjújában az erdélyi szakember.

A 33 éves portugál csatár a hét elején írt alá négy idényre a Juventushoz, amely 112 millió eurót fizetett ért a Real Madridnak.

Nem így gondoltam. Azt hittem, Ronaldo minden mendemonda ellenére ott fogja befejezni a karrierjét. Ha váltott, biztosan megvan erre az oka – mondta Bölöni.

Hozzátette, első ránézésre érthetetlen, hogyan lehet elhagyni a Realt, miközben sikert sikerre halmoz velük.

Nem feltétlenül anyagi magyarázat áll a váltás mögött. Biztosan van, amit felrójon a madridiak számára. Mindig dicsértem Ronaldót, és most sem tehetek mást, ellenben azt is el kell mondanom, az én szempontomból nézve a dolgokat, ez nem volt helyes lépés a részéről – szögezte le a Royal Antwerp vezetőedzője.

A torinóiak sorozatban nyerik az olasz bajnokságot, és a Bajnokok Ligájában is rendre eljutnak a legjobb négy közé.

A Juventus egy hatalmas klub, hatalmas csapat, csodálatos játékosok és csodálatos a futballjuk. Tehát, ha Ronaldo odamegy, biztosan azért teszi, hogy újabb sikert érjen el. Ha ott is összehoz valamit, akkor tényleg szobrot lehet neki állítani mindhárom, sőt négy helyen: Portugáliában, Manchesterben, Madridban és Torinóban is, miért ne? – vélekedett Bölöni.

A szakvezető szerint Ronaldo játéka átalakult, az eredményessége, ami a legfontosabb, még mindig kimagasló, de ahogy telik az idő, a futball más elemeiben már kevésbé az. Márpedig ‒ hiszen új szerződése négy szezonra szól ‒ középcsatárnak lenni 37 évesen, olyan magas szinten nem könnyű dolog.

nyitókép: AFP/TARSO SARRAF / FRAMEPHOTO / DPPI

Olvasói sztorik