Nemzetközi foci

Ez a tartalékos angol csapat mire megy Belgium ellen?

A belgáknál mindenki bevethető a bronzmeccsen, Southgate viszont nincs könnyű helyzetben.

Az utolsó előtti mérkőzésre, azaz a bronzmeccsre kerül sor szombaton 16 órától a világbajnokságon: Szentpéterváron az angol válogatott ellenfele Belgium lesz.

A belgák a Franciaország elleni elődöntőt pedig rendes játékidőben bukták el, sérültjük nincs, így vélhetően azt, vagyis a legerősebb csapatot küldi újra pályára Martínez mester. Annyi változás lehet, hogy visszakerül a kezdőbe Thomas Meunier, aki eltiltás miatt volt kénytelen kihagyni a legutóbbi mérkőzést. Így vélhetően Dembélé mellőzése lesz az egyetlen változás az előző találkozóhoz képest.

Az angolok szövetségi kapitánya, Gareth Southgate már jóval nehezebb helyzetben van, hiszen Trippier, Henderson és Walker is sérüléssel küzd, közülük vélhetően csak az utóbbi játékos lesz ott a kezdőben késő délután.

Könnyen elképzelhető, hogy a középpályán négy változás is lesz a horvátok elleni vesztes elődöntőhöz képest. A WhoScored szerint Alexander-Arnold, Dier, Delph és Rose is ott lehet a kezdőben – új arcként. Elöl Kane játéka biztosnak tűnik, mellette viszont Sterling helyett Vardy kaphat lehetőséget, de akad olyan portál is, aki Rashfordot jelöli a Leicester-csatár helyett.

A bronzmeccs várható kezdői:

BELGIUM: Courtois – Alderweireld, Kompany, Vertonghen – Meunier, Witsel, Fellaini, Chadli – De Bruyne, Lukaku, Hazard

ANGLIA: Pickford – Walker, Stones, Maguire – Alexander-Arnold, Lingard, Dier, Delph, Rose – Kane, Vardy

Belgium-Anglia, a várható kezdők – fotó: WhoScored

címlapkép: Alexander Hassenstein/Getty Images

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik