Nemzetközi foci

Vujity Tvrtko horvát melegítőben vezetett műsort csütörtök reggel

Büszke és boldog az ATV riportere.

„Egy kis ország, egy nép nagy napja!” – írta a közösségi oldalán Vujity Tvrtko, röviddel azután, hogy Horvátország megnyerte az angolok elleni világbajnoki elődöntőt, bejutva ezzel a vasárnapi fináléba.

A műsorvezető a Rangadónak azt is elárulta, szerda éjjel le sem vette a horvát mezét, abban aludt, csütörtök reggel pedig horvát melegítőben vezette az ATV Start című műsorát.

Vujity Tvrtko nemcsak horvát nemzetiségű, hanem állampolgársággal is rendelkezik, nem csoda, hogy határtalanul boldog Luka Modricék káprázatos világbajnoki szereplése okán.

Jól tudjuk, hogy a foci messze több annál, hogy huszonkét ember rohangál, miközben kergeti a labdát – magyarázta a televíziós. – A tornát megelőzően fogadtam rá, hogy a horvát válogatott aranyérmes lesz, persze ez akkor még csak remény volt, mi sem jellemzi jobban, mint a hatvanszoros odds, amit a horvát sikerre kínáltak. Minden tiszteletem azoknak, akik a franciáknak szorítanak, ám én továbbra is csak annyit mondhatok: hajrá, kis ország, hajrá, horvátok!

Facebook-oldalán Tvrtko hozzátette, „itt ez a véráztatta, alig 4 milliós kis ország, s a 9 milliós horvátság, határokon belül és túl, amely most örömében sír, boldogan csap a levegőbe, büszkén kiáltva: GYŐZTÜNK, MI, HORVÁTOK!”

„A világ egy része talán most tudja meg, hogy létezik ez az ország, s létezünk mi, horvátok. A felvétel, amikor is a horvát elnök asszony, Kolinda Grabar-Kitarovic félmeztelen, alsónadrágos férfiakat ölelget egy öltözőben, mindennél többet mond. Azt, hogy most nincs különbség. Nincs köztársasági elnök és balhátvéd, nincs éttermes és gyári munkás, nincs nő vagy férfi, gyermek vagy nyugdíjas, határon belüli vagy azon túli. Egy dolog van: MI, HORVÁTOK!”

Nyitókép: Vujity Tvrtko/ATV

Olvasói sztorik