Nemzetközi foci

Kiderült, mire számítanak vasárnap a franciák

Rendkívül optimisták a döntő kapcsán.

A franciák 82 százaléka szerint válogatottjuk le fogja győzni a horvátokat az oroszországi világbajnokság vasárnapi döntőjében – derül ki az Elabe közvélemény-kutatóintézet felmérésből, amelyet a BFM francia hírtelevízió ismertetett csütörtökön.

A torna kezdetén a franciáknak még csak alig 28 százaléka bízott abban, hogy a Kékek világbajnokok lehetnek. Hat mérkőzéssel később, a belgák felett a keddi elődöntőben aratott 1-0-s győzelem után viszont a franciák jelentős többsége biztos abban, hogy a válogatott 1998 után ismét világbajnok lesz.

A felmérés szerdán, még a Horvátország‒Anglia elődöntő előtt készült, és az ellenféltől függően változott akkor a franciák bizalma a csapatukban.

Anglia‒Franciaország döntő esetén a franciák 73 százaléka számított francia vébéaranyra, a horvátokkal szemben viszont a megkérdezetteknek már 82 százaléka érezte azt, hogy Didier Deschamps szövetségi kapitány csapata lesz a világbajnok.

A magukat a labdarúgás szerelmeseinek valló franciák közül pedig 90 százalék állította, hogy a francia válogatott le fogja győzni a horvátokat vasárnap.

A felmérésből azt is kiderült, hogy a lakosságnak maga a válogatott vált a kedvencévé, 90 százalék nagyon motiváltnak látja a csapatot, 85 százalék szerint a játékosok szimpatikusak és szolidárisak egymással, de ugyanennyien komolynak is látják őket. 74 százalékuk szerint közel állnak az átlagemberekhez, és 72 százalékuk szerint szerénységet mutatnak.

A francia‒horvát világbajnoki döntő vasárnap 17 órakor kezdődik Moszkvában.

nyitókép: AFP/FRANCK FIFE

Olvasói sztorik