Nemzetközi foci

Martínez elmondta, mi jelentette a különbséget

A francia és a belga szövetségi kapitány is büszke csapatára a vb-elődöntő után.

A francia válogatott 1-0-ra legyőzte Belgiumot a világbajnokság szentpétervári elődöntőjében, így története során harmadszor játszhat finálét: ezt megelőzően 1998-ban hazai pályán győzött, 2006-ban pedig 11-esekkel veszített. A meccs egyik legemlékezetesebb pillanata Mbappé csele volt, ezt itt tudod megnézni. 

– Elképesztően büszke vagyok a játékosokra, hatalmasat fejlődött a csapat. A mentalitásuk is szenzációs, hiszen nem elég, hogy magas szinten játszanak, de lelkileg is olyan erősek, hogy hegyeket tudnának megmászni – fogalmazott a FIFA hivatalos honlapjának a franciák szövetségi kapitánya, Didier Deschamps.

Mbappét nem érdekli az Aranylabda
Szenzációsan játszik a vb-n a francia tini.

A belga csapat a vereség ellenére is felülmúlhatja eddigi legjobb eredményét, az 1986-os negyedik helyet, amennyiben győz a szombati bronzmérkőzésen.  Ennek ellenére érthetően csalódott volt Roberto Martínez szövetségi kapitány.

– Szoros meccs volt, kevés olyan pillanattal, amely igazán meghatározta a végeredményt. A különbség a győztes és a vesztes között egyetlen rögzített játékhelyzet volt, ennyire kevés döntött. Nem találtuk meg azt a kis varázslatot és szerencsét támadásban, amellyel fel tudtuk volna törni a franciák szoros védekezését. A vereség ellenére is büszke vagyok a játékosaimra. Gratulálok Franciaországnak, sok sikert nekik a fináléban – fogalmazott.

Címlapkép: AFP

Olvasói sztorik