Nemzetközi foci

Harry Kane nehezen találta a szavakat az elbukott vb-elődöntő után

Mindezt percekkel a lefújást követően.

Az angol válogatott drámai mérkőzésen maradt alul Horvátországgal szemben az oroszországi világbajnokság második elődöntőjében. Bár Kieran Trippier jóvoltából már rögtön az elején sikerült előnybe kerülniük, a horvátok Ivan Perisic révén egyenlítettek, majd Mario Mandzukic a hosszabbításban döntötte el a párharcot.

A mérkőzést követően az angolok legeredményesebb játékosa, a 6 gólig jutó Harry Kane (aki egyébként ezzel a teljesítménnyel be is húzhatja a gólkirályi címet) arról beszélt, leírhatatlan, hogy mennyire csalódottak, de felhívja a figyelmet arra, hogy ettől nem fog összeomlani a csapat.

Ez nagyon nehéz. Rendkívül csalódottak vagyunk. Nagyon keményen dolgoztunk. A szurkolók elképesztőek voltak. Azt gondolom, ez kétesélyes meccs volt, biztos, hogy néhány dolgot jobban csinálhattunk volna, de állíthatom, hogy olyan szinten hajtottunk, amennyire csak lehetett. Sokáig fog még ez nekünk fájni, de felemelt fejjel mehetünk tovább. Fantasztikus élmény volt, sokkal tovább jutottunk, mint amire mindenki számított, ebből pedig csak tanulhatunk. Igazán közel voltunk a továbbjutáshoz, ezért is fájó ez igazán. Láthatta mindenki, hogy tudunk mi a kieséses szakaszban is nyerni, ez most nem jött össze. Pár év múlva újra nekifutunk.”

Címlapkép: Shaun Botterill/Getty Images

Olvasói sztorik