Nemzetközi foci

Ez a huszonkét játékos harcolhat a vb-döntőért

Mutatjuk az angolok, illetve a horvátok várható esti kezdőcsapatát.

A második elődöntőre került sor szerda este 20 órától a világbajnokságon: az angol válogatott ellenfele Horvátország lesz. Az már kedden eldőlt, hogy a döntőben a franciák várnak ellenfélre, míg a bronzmeccsen Belgium már biztosan érdekelt lesz.

Arról már korábban beszámoltunk, hogy horvát oldalon a mai találkozónak biztosan lesz egy nagy hiányzója, az alapember Sime Vrsaljko sérülés miatt aligha léphet pályára. Kérdéses továbbra kisebb sérülés miatt Danijel Subasic és Dejan Lovren játéka is, de a legtöbb portál őket a kezdőbe várja. Az oroszok elleni negyeddöntőhöz képest taktikai okokból kimaradhat Kramaric, visszakerülhet viszont Brozovic.

Ami az angolokat illeti: már kedden beszámoltunk arról, hogy Gareth Southgate vélhetően nem változtat a győztes csapaton, így  horvátok ellen is az a tizenegy fut ki, amelyik legutóbb búcsúztatta Svédországot, illetve korábban legyőzte Tunéziát, Kolumbiát is.

Jamie Vardy játéka továbbra is kérdéses sérülés miatt. Henderson is kisebb sérüléssel küzdött, de őt szinte az összes lap a kezdőbe várja. Ha mégsem lenne bevethető a Liverpool sztárja, akkor Eric Dier vagy Fabian Delph jöhetne szóba a helyén.

A várható esti kezdők:

HORVÁTORSZÁG: Subasic – Corluka, Vida, Lovren, Strinic – Rakitic, Brozovic – Rebic, Modric, Perisic – Mandzukic.

ANGLIA: Pickford – Walker, Stones, Maguire – Trippier, Alli, Henderson, Lingard, Young – Kane, Sterling.

A várható esti kezdők – fotó: WhoScored

címlapkép: MB Media/Getty Images

Olvasói sztorik