Nemzetközi foci

Ronaldo klubváltása megrengeti Európát

Dominóhatást eredményezhet a kontinensen.

A Marca című spanyol lap elemzése szerint dominóhatást eredményezhet az európai átigazolási piacon, ha Cristiano Ronaldo a Real Madridtól a Juventushoz igazol.

A Juventus arra törekszik, hogy a lehető legerősebb csapatot építse a portugál csatár köré, ennek ellenére elképzelhető, hogy Gonzalo Higuaín távozik. Az argentin minden bizonnyal a Chelsea-nél folytatja, ahol ismét együtt dolgozhat Maurizio Sarrival.

Higuaín megérkezése túlzsúfoltsághoz vezethet a Chelsea támadórészlegénél, ezért Álvaro Morata valószínűleg távozik. Azért éppen ő, mert sérülései miatt nem tudott kiteljesedni a Stamford Bridge-en, és az előző idény hajrájában Olivier Giroud kiszorította a csapatból.

Moratának jó lehetősége van arra, hogy Németországba költözzön, mert a Bayern München érdeklődik iránta. A bajorok azért akarják megszerezni őt, vagy a Paris Saint-Germaintől az uruguayi Edinson Cavanit, mert Robert Lewandowski minden bizonnyal távozik.

A lengyel csatár hónapok óta nyíltan vállalja, hogy a Real Madridba szeretne igazolni, de Nico Kovac vezetőedző állítja, hogy marad. A németek a világbajnokságon nyújtott szerény teljesítménye miatt sok pénzt nem kérhetnek érte.

Amennyiben Ronaldo tényleg távozik, a Real Madridnak biztosan szüksége lesz egy galaktikus játékosra, hogy megpróbálja elfogadtatni a szurkolókkal a portugál Európa-bajnok elvesztését, és megmaradjon a legmagasabb szinten.

Kevés ilyen játékos van a világon, talán csak Neymar, Kylian Mbappé és Harry Kane jöhet szóba.

nyitókép: Ina Fassbender/dpa/AFP

Olvasói sztorik