Nemzetközi foci

Döntöttek az argentin kapitány sorsáról

Jorge Sampaoli megbukott a világbajnokságon.

Egyelőre Jorge Sampaoli marad az argentin válogatott szövetségi kapitánya annak ellenére, hogy csapata már a nyolcaddöntőben búcsúzott az oroszországi világbajnokságon.

A közös munka folytatásának tényét hétfőn este közölte a helyi szövetség (AFA), azt követően, hogy az 58 éves szakember tárgyalt Claudio Tapia elnökkel és helyettesével, Daniel Angelicivel. A megállapodás szerint Sampaoli az U20-as válogatott irányítását is átveszi.

Utóbbi együttesért eddig Sebastian Beccacece felelt, aki a kapitány segítője volt a felnőtt válogatottnál. Ő azonban – a szakmai stáb több tagjával együtt – a vébé után távozott, sajtóértesülések szerint azért, mert nem tudott megfelelően együttműködni Sampaolival, többször volt közöttük konfliktus.

Az AFA végrehajtó bizottsága július végén ül össze, akkor elemzik a vébé-szereplést. Hivatalosan ez a testület dönthet arról, hogy Sampaoli valóban maradhat-e posztján a 2022-es vébéig, amíg a szerződése szól.

A trénert bő egy évvel ezelőtt vásárolta ki sevillai kontraktusából az AFA, s amennyiben most meneszti, médiainformációk szerint több milliós összeggel kellene kárpótolnia.

Az oroszországi vébén az argentinok a franciáktól kaptak ki a nyolcaddöntőben.

nyitókép: Robbie Jay Barratt – AMA/Getty Images

Olvasói sztorik