Nemzetközi foci

Most vagy soha-hangulat a belgáknál

Jean-Marie Pfaff nagyon bizakodó: belga–angol döntőt vár.

A belga labdarúgó-válogatott korábbi klasszis kapusa, Jean-Marie Pfaff nagyon hisz honfitársai világbajnoki győzelmében, ahogy fogalmazott: ha Oroszországban nem sikerül, akkor soha – írj az MTI.

A franciák nagyon erős ellenfelek lesznek az elődöntőben – mondta a 64 éves sportember. – De szerintem belga-angol döntő lesz. És azt meg fogjuk nyerni. Eddig a miénk a legjobb csapat a tornán.

Az 1986-os mexikói vb-n Pfaff védte a belgák kapuját, a válogatott akkor története legnagyobb sikerét elérve negyedik lett. Szerinte utódaik most továbblépnek.

1986-ban mi voltunk az aranygeneráció. A mostani pedig a briliáns – fogalmazott.

Pfaff, aki 1982-től 1988-ig a Bayern Münchenben légióskodott, úgy véli, a csapat eredményességének titka abban rejlik, hogy nagyon sok topjátékosa van.

– Argentínának ott volt Messi, Brazíliának Neymar, nálunk viszont sok nagyszerű futballista szerepel. Támadásban ott van Hazard, De Bruyne, Lukaku, és nehéz mindegyiküket kikapcsolni – mondta.

Csúcsra érhetnek Oroszországban a belgák – fotó: Laurence Griffiths/Getty Images

A szakember szerint amennyiben a Vörös Ördögök valóban elhódítják a világbajnoki címet, az csoda lesz, és óriási elismerés egy olyan kis országnak, mint Belgium. Hasonló lesz ahhoz, mint amikor 1992-ben a dánok megnyerték az Európa-bajnokságot.

De az Európa-bajnok az nem világbajnok

– hangsúlyozta Pfaff.

A Belgium-Franciaország elődöntőt kedden rendezik Szentpéterváron, kezdés 20 órakor.

címlapkép: Sergei Fadeichev\TASS via Getty Images

Olvasói sztorik