Nemzetközi foci

Az európai kupasorozatokban is lesz videóbíró

Aleksander Ceferin UEFA-elnök szerint nincs többé visszaút.

Aleksander Ceferint, az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) elnökét is meggyőzte az oroszországi világbajnokságon alkalmazott videobíró-rendszer (VAR) .

– Azt hiszem, nincs többé visszaút, ilyen vagy olyan módon az európai versenysorozatokban is bevezetjük – nyilatkozta a szlovén sportvezető hétfőn Rigában.

Hozzátette, a világbajnokságon is voltak jó és rossz tapasztalatok a technológia kapcsán, de elég jól működött. A videobírót az elmúlt idényben a világ számos bajnokságában bevezették, az UEFA azonban eddig nem alkalmazta, így a Bajnokok Ligájában a következő szezonban sem használják.

– Nem vagyunk ellene, de tényleg nem tudjuk, eléggé egyértelmű-e. A fennmaradó problémákat ki kell zárni – magyarázta Ceferin.

Az UEFA elnöke arról is beszélt, egyáltalán nem lepte meg az európai csapatok remek szereplése.

– Azért nem lepődtem meg, mert az európai labdarúgás másképpen szerveződik. Jobb az infrastruktúra, nagyobbak a szakmai stábok, vagyis teljesen másképpen dolgozunk, és a különbség évről évre nagyobb lesz – vélekedett.

A legutóbbi nem európai világbajnok Brazília volt 2002-ben. Az oroszországi torna nyolcaddöntőjében tíz, negyeddöntőjében hat csapat szerepelt az öreg kontinensről, az elődöntőbe pedig Belgium, Franciaország, Horvátország és Anglia jutott.

– A döntő alatt nagyon nyugodt leszek, mert biztosan a mi csapatunk nyer – fogalmazott.

Ceferin a francia válogatottat fantasztikus, modern csapatnak nevezte, Belgiumról és Horvátországról elmondta, hogy a nagy egyéniségek jó közösséget alkotnak, Angliáról pedig azt, hogy nem évek, hanem évtizedek óta nem volt ilyen jó. A világbajnokság szervezéséről úgy vélekedett, Oroszország nagyon jó munkát végzett, semmilyen komoly problémát nem látott.

Címlapkép: AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik