Nemzetközi foci

Már nem Neymar a világ legdrágább játékosa

Ez nem a brazil éve.

Neymar a futballtörténelem legmagasabb összegéért, 222 millió euróért igazolt a Barcelonától a Paris Saint-Germainhez tavaly nyáron. Egészen idáig ő volt a legdrágább játékos a világon (és az átigazolási rekordot továbbra is tartja), azonban egy ideje már nem az övé ez a „titulus”.

Harry Kane nemrég hosszabbított ugyanis a Tottenhammel, új szerződésével pedig heti 200 ezer fontot (átszámítva, több mint 73 millió forintot) fog keresni. Ez önmagában még nem lenne elég az előzéshez, de mivel a megegyezés nem tartalmaz kivásárlási záradékot, így az érdeklődők csak brutálisan nagy összegért vásárolhatnák meg az angolok kiváló támadóját.

Ebből kifolyólag a Sporttudományok Nemzetközi Központjának (CIES) legfrissebb elemzése kimutatja, hogy Kane  piaci értéke (203.5 millió euró) nagyobb Neymarénál (201.2 millió euró). A Spursnél nem aggódnak amiatt, hogy netán elveszítenék sztárjátékosukat, bár a hírek szerint a Real Madrid továbbra is érdeklődik iránta, főleg, amilyen jó formában játszik a világbajnokságon.

Címlapkép: BENJAMIN CREMEL / AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik