Nemzetközi foci

Kiestek a vb-ről, két orosz is bejelentette visszavonulását

Lezárult egy korszak.

A vb talán egyik, a nem a legjobb meccsét játszotta szombat este a házigazda Oroszország és az egyik titkos esélyes Horvátország. Az izgalmasra sikeredett találkozón tizenegyesekkel a „vendégek” tudtak felülkerekedni az ellenfelükön, de egyáltalán nem lehet panasz az oroszok teljesítményére sem, sokak szerint így is túlteljesítették az elvárásokat.

A kiesést követően két játékos is bejelentette visszavonulását, Alekszandr Szamedov, illetve Szergej Ignasevics is utolsó meccsét játszotta a válogatottban. Utóbbi egyébként, aki ezzel egyidejűleg profi futballkarrierjét is befejezi, megható üzenettel búcsúzott a szurkolóktól:

Ennyi volt. Köszönök mindent! El sem tudtam volna képzelni, hogy a legmagasabb csúcson fejezhetem be a karrieremet. Boldog vagyok, hogy tagja lehettem ennek a csapatnak, és ennek a futballországnak közel 20 éven keresztül. Szeretném megköszönni a CSKA Moszkva szurkolóinak is!”

Вот и всё. Очень сложно осознать, что это было… Идёт бесконечный поток сообщений в WhatsApp и Инстаграм, и нет возможности сказать каждому Спасибо за тёплые слова. Спасибо вам всем! Я даже представить себе не мог, что закончу свою футбольную карьеру на такой высокой ноте! Я счастлив, что был частью этой команды, этого тренера, и нашей с вами футбольной страны на протяжении почти 20 лет! Отдельной строкой говорю Спасибо за любовь всем болельщикам ЦСКА! Это была славная охота… Крепко обнимаю вас. Сергей Игнашевич

A post shared by Sergey Ignashevich (@ignashevich4) on

Címlapkép: Richard Heathcote/Getty Images

Olvasói sztorik