Nemzetközi foci

Bundázott, lebukott a vb-partjelző

Örökre eltiltották.

Örökös eltiltást kapott az Afrikai Labdarúgó Szövetségtől (CAF) Aden Range Marwa partjelző, aki vesztegetésbe keveredett június elején.

A kenyai Marwa eredetileg szerepelt az oroszországi labdarúgó-világbajnokság játékvezetői keretében, ám június elején visszamondta megbízatását. A partjelzőt egy dokumentumfilm buktatta le, melyben egy szállodai szobában látható, amint egy mérkőzés eredményének kedvező alakításáért 600 dollárt fogad el valakitől, akinek elmondja, hogy köszöni az ajándékot, s a legfontosabb számára, hogy a jó kapcsolat megmaradjon. A filmet készítő ghánai újságíró szerint a vesztegetés az év elején rendezett marokkói Afrika Kupa alatt készült.

A civilben matematika és kémia szakos középiskolai tanárként dolgozó Marwa a 60 ezer kenyai schillingnek (162 ezer forint) megfelelő összeg elfogadásával 2,5 millió schillinget (6,75 millió forint) veszített el, ugyanis ennyit kapott volna munkájáért a vb-n.

Marwa volt a második vb-re kijelölt bíró, aki kénytelen volt visszalépni, mert vesztegetési ügybe keveredett. Előzőleg Fahad al-Mirdaszi szaúdi játékvezető bukott le, őt is életre szóló eltiltással büntették, mivel a szaúdi Király Kupa döntője előtt az al-Ittihad egyik illetékesének felajánlotta telefonüzenetben, hogy amennyiben pénzt kap, ítéleteivel segíteni fogja az együttest.

MTI/Címlapkép: Nina Zotina/Szputnyik/AFP

Olvasói sztorik