Nemzetközi foci

Ezzel a kezdővel Anglia az esélyes a svédek ellen?

Az újabb negyeddöntő délután 16 órakor kezdődik.

Újabb negyeddöntő mérkőzésekre kerül sor szombaton, 16 órától rendezik a Svédország–Anglia találkozót. Az északiaknál Mikael Lustig biztosan nem léphet pályára eltiltás miatt, viszont visszatérhet a kezdőbe Sebastian Larsson, aki hasonló okokból hagyta ki a svájciak elleni győztes nyolcaddöntőt. A svédeknél kisebb sérülés miatt Jimmy Durmaz és Albin Ekdal játéka még kérdéses, ám utóbbit a legtöbb lap a várható kezdőbe jelöli.

Ami az angolokat illeti: a Kolumbia ellen megvívott győztes tizenegyespárharcot követően több játékos is kisebb-nagyobb sérülésekkel bajlódott. Kyle Walker, Dele Alli, Jamie Vardy és Ashley Young is kezelésre szorult, közülük vélhetően csak a Manchester City hátvédje és a Tottenham Hotspur középpályása lesz ott a kezdőcsapatban.

A WhoScored szerint könnyen elképzelhető az is, hogy Gareth Southgate a legutóbbi túlórázás után ezúttal a frissebbek lábaknak ad lehetőséget, így Marcus Rashford, Ruben Loftus-Cheek és Danny Rose is a kezdőben kap lehetőséget. Erre leginkább Rose-nak van esélye az előzetes várakozások szerint.

Ha Walker, Henderson, Lingard vagy Loftus-Cheek sárga lapot kap, továbbjutás esetén eltiltás miatt ki kell hagynia az elődöntőt. Ugyanilyen okokból a túloldalon Claessonnak és Ekdalnak kell vigyázni.

A várható kezdőcsapatok:

SVÉDORSZÁG: Olsen – Krafth, Lindelöf, Granqvist, Augustinsson – Claersson, Larsson, Ekdal, Forsberg – Toivonen, Berg.

ANGLIA: Pickford – Walker, Stones, Maguire – Trippier, Alli, Henderson, Lingard, Rose – Kane, Sterling.

A WhoScored szerint így állnak ki a csapatok – fotó: whoscored.com

címlapkép: Alex Morton/Getty Images

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik