Nemzetközi foci

Cavani nélkül az uruk, Tolissóval a franciák

Uruguay kegyetlen, persze Mbappéékat sem kell félteni.

Csúcsrangadóval indul a vb-negyeddöntő: 16 órától a világ egyik legnagyszerűbb védelme igyekszik megállítani az Mbappéval, Griezmann-nal rohamozó francia válogatottat. Uruguay kapott gól nélkül jutott tovább az A-csoportból, majd Portugáliát verte 2–1-re.

Nyizsnyij Novgorodban Franciaország lesz az ellenfél, amely ugyancsak az első helyen jutott tovább a négyeséből, majd emlékezetes meccsen búcsúztatta Argentínát (4–3).

Ki ne tudná, a 19 éves Kylian Mbappé Pelé óta az első tinédzser, aki vb-meccsen duplázni tudott, ráadásul góljai mellett is kiválóan játszott a nyolcaddöntőben: hihetetlen sebességű megindulásaival szemben az argentin hátvédek tehetetlenek voltak, legtöbbször csak szabálytalanul tudták megállítani.

A legutóbbi hét (!) összecsapásukat megnyerő uruguayiak ellen vélhetően sokkal nehezebb dolga lesz Mbappénak, illetve csatártársainak, Olivier Giroud-nak és Antoine Griezmannak, mivel a dél-amerikaiak nagyon eredményesen védekeznek, Fernando Muslera a portugálok elleni nyolcaddöntőben 597 perc elteltével kapott gólt. A Diego Godín vezette védelem az Atlético Madridnál megszokott keménységgel játszik, ugyanakkor kirívó szabálytalanságot ritkán követ el: négy vb-meccsen mindössze egy sárga lapot gyűjtött be a La Celeste.

Nem könnyíti meg a dél-amerikaiak helyzetét, hogy a vádliját fájlaló – a portugálok ellen duplázó – Edinson Cavani nem lehet ott a pályán, legalábbis az első pillanattól kezdve.

Íme a hivatalos kezdőcsapatok

URUGUAY: Muslera – Caceres, Gimenez, Godin, Laxalt – Nandez, Torreira, Vecino, Bentancur – Suárez, Stuani.

FRANCIAORSZÁG: Lloris – Pavard, Varane, Umtiti, L. Hernández – Pogba, Kanté, Tolisso – Mbappé, Griezmann, Giroud.

Nyitókép: MEHDI TAAMALLAH / NURPHOTO

Olvasói sztorik