Nemzetközi foci

Tite még a vereségben is megtalálja a szépséget

A brazilok kapitánya így értékelte a látottakat.

A brazil válogatott számára a negyeddöntő volt a végállomás az oroszországi világbajnokságon, miután nem bírtak Belgiummal. Bár az első félidőben kétgólos hátrányba kerültek, egy szerencsétlen öngól, illetve egy tökéletesen összerakott kontra utáni találat révén, Renato Augusto szépíteni tudott, meg is volt a lehetőség az egyenlítésre, ám ez nem jött össze.

A találkozó után a dél-amerikaiak kapitánya, Tite rendkívül csalódottan nyilatkozott, de még ebben a helyzetben is megtalálta azt, amire igazán érdemes figyelni:

Azt gondolom, jó meccset játszottunk, sokszor birtokoltuk a labdát és rengeteg lehetőségünk volt. De Belgium ma sokkal hatékonyabb volt, helyzetkihasználás szempontjából. Hemzsegnek ott a topjátékosok, akik jól teljesítettek. Courtois-val az élen. Lenyűgöző mérkőzés volt, ahol két, rendkívüli adottságokkal rendelkező csapat küzdött meg egymással. Minden fájdalmam ellenére, amit most érzek elmondhatom, hogy ha szereted a focit, nézd meg ezt a meccset. Örömöd leled belőle. Ha egyik félnek sem szurkolsz, akkor egyszerűen csak hátra dőlsz és az mondod: ez micsoda meccs volt! Bárki, aki csak egy picit is értékeli a labdarúgást láthatta, hogy ez egy csodálatos ütközet zajlott a pályán.”

Címlapkép: Buda Mendes/Getty Images

Olvasói sztorik