Nemzetközi foci

A vb-kiesés után Ronaldo és Messi is lemondhat az Aranylabdáról?

Tíz év után letaszíthatják a két világklasszist. Megmutatjuk, hogy ki a három legnagyobb esélyes.

Az elmúlt tíz évben mindig Cristiano Ronaldo és Lionel Messi közül került ki az Aranylabda győztese, mindkettejöket ötször választották a világ legjobb játékosának. Portugália és Argentína korai világbajnoki kiesése miatt ez az egyeduralom azonban most véget érhet, legalábbis a Sky Sports beszámolója szerint.

A Chelsea csak egyetlen feltétellel adja el Williant az MU-nak
Szenzációs játékoscserére készül a két klub.

A brazil válogatott szupersztárjának, Neymarnak lehet a legnagyobb esélye, hogy megtörje a tíz éves dominanciát. Tavaly ő a PSG-be szerződésével ő lett a világ legdrágább játékosa, és hosszú sérülése ellenére is 28 gólt termelt a párizsi klubban. Neymar a Costa Rica ellen szerzett góljával a brazil válogatott történetének harmadik leggólerősebb játékosa lett, és már csak Ronaldo és Pelé előzi meg. Ha Neymarnak sikerülne világbajnoki címig vezetnie a selecaót, akkor egy esetleges Aranylabda-győzelemben is reménykedhetne.

A másik jelölt a világbajnokságon egészen egyszerűen brillírozó Kylian Mbappé, aki 19 éves kora ellenére hátára vette a francia válogatottat, főleg az Argentína elleni nyolcaddöntőn, amely során három gólban is tevékeny részt vállalt. A tinisztár a PSG-ben 21 góllal zárt, de ha a világbajnokságon így folytatja és aranyéremre vezeti a franciákat, akkor ő lehet a valaha volt legfiatalabb aranylabdás.

A harmadik lehetőséges Aranylabda-jelölt az angolok gólzsákja, Harry Kane. A Tottenham és az angol válogatott első számú támadója nagyszerű szezont után a világbajnokságon sem tud leállni a gólgyártással. Szezonbeli 40 találata után az oroszországi tornán 6-nál jár és a büntetőpárbajban is kíméletlen volt Kolumbia ellen. Az angolok a sorsolásuk alapján könnyedén döntőzhetnek, egy világbajnoki cím pedig Aranylabdát is jelenthet Kane-nek.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik