Nemzetközi foci

László Csabáék is hívták Lang Ádámot

A kolozsváriak igazolása balesetet szenvedett, miközben új csapatához tartott.

Szerda délelőtt hivatalosan is bejelentették, amit a Rangadó korábban elsőként megírt: Lang Ádám a román bajnok CFR Clujhoz igazolt. A klubváltás részleteivel kapcsolatban a magyar válogatott játékos menedzsere, Illés Zoltán elárulta, négy csapat is konkrét ajánlatot tett a védőért.

Köztük a legversenyképesebb a skót másodosztályú Dundee Unitedé volt, egy hajszálra voltunk a megállapodástól. A románok az utolsó pillanatban jöttek a képbe és olyan ajánlatot tettek, ami sokkal kedvezőbb volt, nem csak anyagilag, hanem szakmai szempontból is, hiszen mégiscsak BL-indulóról beszélünk. Végig éreztették velünk, hogy nekik Ádám kell, nagyon gyorsan, három-négy nap alatt sikerült megegyeznünk. László Csabának viszont ezúton is szeretném megköszönni, hosszú ideig tárgyaltunk a klubbal, elmentek a végső határukig, kitartóak voltak, talán egyszer az a vonal is összejöhet – mondta a Rangadónak a HSI Soccer menedzseriroda vezetője.

Illés hozzátette, a Dijon vezetői is szerették volna megtartani Langot, ám ennek nem lett volna sok értelme, mert a vezetőedzőnél érezhetően nem ő volt a favorit. A a HSI Soccer iroda vezetője azt is elárulta, a Cluj szakmai stábjának egyik tagja korábban Győrben is dolgozott Miriuta László vezetőedző mellett, rajta keresztül került képbe Lang Ádám, aki akkor az ETO-nál játszott.

A menedzser végül azt is elmondta honlapunknak, hogy vasárnap érkeztek meg Varsóba, ahol a kolozsváriak felkészülése zajlik éppen, hétfőn és kedden pedig orvosi vizsgálaton vett részt Lang. Az odaút azonban nem volt zökkenőmentes.

A taxink elütött egy őzet, ezért egy órát csúsztunk. Szerencsére személyi sérülés nem történt, csak az autóban keletkezett kár.

címlapfotó: Mikhail Japaridze via Getty Images

Lang Kolozsvárra igazolt. Fotó: CFR Cluj Facebook
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik