Nemzetközi foci

Kiderült, milyen okok vezethetnek Ronaldo klubváltásához

Egytől egyig nyomós érvnek tűnik.

A napokban elképesztő hírek jelentek meg a sajtóban Cristiano Ronaldóról, nevezetesen, a Juventus szívesen vinné a Real Madrid csillagát, ráadásul ezért nem lenne rest kifizetni akár százmillió eurót sem.

Ronaldo először a BL-döntő után lengette be a távozás gondolatát, de azóta inkább csak a találgatás ment, hogy vajon milyen sors vár a klasszisra. Aztán jöttek a torinóiak, és úgy néz ki, nagyon közel lehet a megegyezés. Persze mindehhez az is kellett, hogy Madridban valamilyen szinten lemondjanak Ronaldóról, ami a hírek szerint egyre inkább nyilvánvalóbb.

A Marca ugyanis azt írja három fő indok szól amellett, hogy a csapat sztárjátékosa és Florentino Pérez, a „galaktikusok” elnöke között miért romlott meg a viszony.

Az egyik, hogy Pérez visszautasította Ronaldo fizetésemelési kérelmét, ezzel voltaképp egy szerződéshosszabbításra is nemet mondott, így a portugál játékos madridi jövője eleve kérdéses stádiumba lépett. Másik ok, hogy a Real egyáltalán nem segített Ronaldo adócsalási ügyében, miközben ő úgy érzi a klubnak kötelessége lett volna támogatni őt. Végezetül annyira nem titok, hogy Pérez már egy másik sztárjátékos felé kacsingat, főként Neymarról van itt szó, ez pedig egyáltalán nincs ínyére Ronaldónak.

Címlapkép: Jonathan NACKSTRAND / AFP

Olvasói sztorik