Nemzetközi foci

Csúnyán beleszállt a bíróba a kolumbiaiak sztárja

Falcao szerint nem voltak egyenlő feltételek.

Az angol válogatott tegnap este történelmet írt azzal, hogy tizenegyespárbajban tudta felülmúlni ellenfelét, jelen esetben Kolumbiát, a világbajnokság nyolcaddöntőjében. Ám nem csak ez volt az egyetlen beszédtéma a meccset követően, hanem a mérkőzést vezető Mark Geiger neve is sokat szerepelt a sportsajtóban az előző 7-8 órában.

Falcao, a Monaco és a kolumbiai válogatott csapatkapitánya például furcsának tartja, hogy miért amerikai játékvezetője volt a mérkőzésnek, keményen ki is mondta véleményét ezzel kapcsolatban:

Különösnek tartom, hogy egy amerikai bírót küldtek erre a meccsre. Az igazat megvallva ez így elég kétségbeejtő. Csak angolul beszélt, egyértelmű, hogy volt némi részrehajlás az angolok felé. A befújásaival folyamatosan a kapunk felé tolt minket, ez tisztán látszott számomra. Rettentően zavaró volt. Az olyan szituációknál, ahol úgymond 50-50 volt, hogy ki szabálytalankodott, rendre ellenünk ítélt. Ez aláaknázta a játékunkat, mondhatni nem biztosított egyenlő feltételeket. Ha kétségei voltak akkor mindig az angolok javára fújt. Szégyenletes, hogy ilyesmi megtörténhet egy világbajnoki nyolcaddöntőben.

Halkan megjegyezve, bár gyakran villantak a sárgák, Geiger egyetlen játékost sem állított ki, pedig ennél a jelenetnél, szinte minden angol játékos, no és persze drukker ezt szerette volna.

Címlapkép: Anton NovoderezhkinTASS via Getty Images

Olvasói sztorik