Nemzetközi foci

Végleges: visszavonult a Barca-szurkolók egykori kedvence

Sem a válogatottban, sem klubszinten nem játszik tovább Rafael Márquez.

A Brazíliától elszenvedett világbajnoki nyolcaddöntős vereség után Rafael Márquez és Oribe Peralta is bejelentette, hogy nem lép többé pályára a mexikói válogatottban.

– Nem ilyen befejezésről álmodtam, de ennyi volt – mondta a 2-0-s szamarai kudarcot követően a 39 éves Márquez, aki ötödször játszott vb-nyolcaddöntőben, ami rekord.

Emellett az angol Stanley Matthews (39 év, 145 nap) 1954-es szereplése óta 39 évesen és 139 naposan ő volt a legidősebb mezőnyjátékos, aki egyenes kieséses szakaszban pályára lépett egy vb-n.

A 2003 és 2010 között a Barcelonát erősítő, velük két BL-t nyerő (2006, 2009), a szurkolók kedvencének számító Márquez mellett, aki klubkarrierjét már a vb előtt befejezettnek nyilvánította, Peralta sem áll többé a mexikói csapat rendelkezésére.

A 34 éves játékosnak Oroszországban már csak epizódszerep jutott, a 2012-es olimpia óta azonban nemzeti hős a hazájában, miután a brazilok elleni finálét ő döntötte el két góljával (2-1).

Ezek egyébként a visszavonulások napjai: korábban a japánok ikonja, valamint  a spanyolok és az argentinok világklasszisa is bejelentette, hogy nem lép pályára többet a válogatottban.

Dzsudzsák Balázstól elköszönt az al-Vahda – hivatalos
Távozik a magyar játékos az arab csapattól.

Címlapkép: AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik