Nemzetközi foci

Nem kíméli a sajátjait a svájci kapitány

A Petkovic-csapat számára a nyocaddöntő jelentette a végállomást a világbajnokságon.

Szövetségi kapitánya szerint a svájci válogatott lassan és pontatlanul játszott a svédek elleni nyolcaddöntőben, ezért búcsúzott el kedden  az oroszországi labdarúgó-világbajnokságtól – írja az MTI.

– Szomorúak vagyunk, mert többet akartunk elérni – mondta a szentpétervári mérkőzést követően Vladimir Petkovic, aki kiemelte, hogy a svédek pontosan azt csinálták, amit elképzeltek. – Mi viszont egyes szakaszokban egyszerűen nem voltunk elég jók ahhoz, hogy megnyerjük a mérkőzést.

A tréner emlékeztetett rá, hogy a svédek ellen más csapatoknak is akadtak nehézségei, így nekik is, a játékuk nem volt elég folyamatos, nem sikerült hatékony támadásokat vezetni a széleken.

– Rendelkezünk a megfelelő potenciállal, jó úton járunk, de néha úgy alakulnak a dolgok, hogy elbukunk – összegzett Petkovic.

Svájc számára a nyolcaddöntő jelentette a végállomást – fotó: Alexander Demianchuk\TASS via Getty Images

A svédek szövetségi kapitánya a közösség erejét emelte ki.

– Nagyszerű a csapategység a pályán és azon kívül is, márpedig a labdarúgás csapatjáték – mondta Janne Andersson, aki a sajtótájékoztatón már a következő feladatról is beszélt. – Megpróbáljuk a legjobbunkat nyújtani, aztán majd meglátjuk, mire lesz ez elég. Ennyivel még nem elégedtünk meg, a következő mérkőzést is meg szeretnénk nyerni. Most már nem fogjuk lejjebb adni az ambíciónkat.

A svédek szombaton, Szamarában az Anglia–Kolumbia mérkőzés továbbjutójával játszanak az elődöntőbe kerülésért.

címlapkép: Alexander Hassenstein/Getty Images

Olvasói sztorik