Nemzetközi foci

De Bruyne egy mondattal „helyre tette” a Japán elleni sikert

„Nyerni akarunk Brazília ellen, különben semmi értelme annak, hogy negyeddöntősök vagyunk.”

Már a brazilok elleni slágermérkőzésről beszélt Kevin de Bruyne, miután a belgák hétfőn kétgólos hátrányból fordítva, 3-2-re legyőzték Japánt az oroszországi világbajnokság nyolcaddöntőjében.

– Egyértelműen a brazilok a favoritok, de ha meg akarjuk nyerni a tornát, akkor mindenkit meg kell vernünk – szögezte le a Manchester City középpályása. – A japánok ellen nem akartunk veszíteni és hazarepülni, és ez a következő mérkőzésre is érvényes. Nyerni akarunk Brazília ellen, különben semmi értelme annak, hogy negyeddöntősök vagyunk – tette hozzá.

De Bruyne ugyanakkor figyelmeztetett arra, hogy a dél-amerikai gárda nemcsak Neymarból áll.

– Természetesen mindenki őt figyeli, de én sok brazillal játszom egy klubban, és tudom, hogy mennyire jók – jelentette ki.

„Leleplező” videó Neymar fetrengéseiről
Összeszedték a brazil csillag összes teátrális jelenetét.

Roberto Martínez szövetségi kapitány közölte, kisgyermekként ilyen meccsekről álmodik az ember:

– Brazília ellen a világbajnokságon, mindenki erre vágyik. Az első perctől kezdve élvezni fogjuk – tette hozzá, majd rátért a japánok elleni bravúrra: – Ennél büszkébb nem is lehetnék a csapatomra. Nagyon kevesen tudnak 0-2-ről fordítani, ez a szenvedély és az elszántság jele – vélekedett a 44 éves spanyol tréner.

Vincent Kompany kiemelte, hogy két cserejátékosuk, Marouane Fellaini és Nacer Chadli szerezte a második és harmadik gólt.

– Ez volt a különbség a két válogatott között. Olyan játékosok ülnek a kispadon, akik képesek meccseket eldönteni. Nagyon nehéz helyzetben is megőriztük a nyugalmunkat, és megmutattuk a mentális erőnket – vélekedett a hátvéd.

A 22 mérkőzés óta veretlen belgák pénteken 20 órakor találkoznak Brazíliával a kazanyi negyeddöntőben.

Címlapkép: AFP

Olvasói sztorik