Nemzetközi foci

A belga klasszis elárulta, mire gondolt null kettőnél

Hihetetlenül őszinte nyilatkozat a drámai nyolcaddöntő után.

Drámai körülmények között fordított Belgium kétgólos hátrányból Japán ellen a világbajnokság nyolcaddöntőjében –  legutóbb 1966-ban fordult elő, hogy egy válogatott az egyenes kieséses szakasz rendes játékidejében kétgólos hátrányt ledolgozva győzzön, akkor Portugália 5-3-ra felülmúlta Dél-Koreát a negyeddöntőben.

Az első játékrész gól nélkül végződött, majd jött a második félidő, ami két gyönyörű találattal indult japán részről, a belgák pedig a vb egyik legfurább találattal kezdték meg a felzárkózást, hogy aztán egy parádés kontra végén 3-2-re megnyerjék a meccset a 94. minutumban – a gólokat ide kattintva nézheted meg.

Szalah, Barca, Willian, Bogdán, Arsenal – szenzációs bejelentések napja
Felpörgött a piac, mutatjuk a legizgalmasabb hétfői híreket.

Az első bekapott gól után nehezen tudtunk újra koncentrálni, jött is gyorsan a második japán találat. Bevallom, már láttam magunkat, ahogyan ülünk a repülőgépen a hazafelé úton – mondta őszintén Vertonghen a vi.nl-nek, majd kitért a fura fejesgóljára is. – Nagyon pörgött a labda a levegőben, ezért csak arra fókuszáltam, hogy valahogyan középre fejeljem, szerencsém volt, hogy végül gól lett belőle. Ezt követően a támadóink jelentették a különbséget, hihetetlen megkönnyebbülés lett úrrá rajtunk a meccs végén.

Belgiumra még nagyobb falat vár a negyeddöntőben, péntek este Lukakuék a brazilokkal néznek farkasszemet.

címlapfotó: AFP / Odd ANDERSEN

Olvasói sztorik