Nemzetközi foci

Simán továbbjutottak, mégis ízekre szedték az angol kapust

Nem kímélik a fiatal hálóőrt.

Az élete első világbajnokságán szereplő Jordan Pickfordra eddig igazán nem lehet panasz, az összes csoportmeccsen jó formában védett, bár így is kapott három gólt. A belgák ellen Adnan Januzaj jól eltalált tekerését nem tudta hárítani, egyből kapta is az ívet az ellenfél kapusától, Thibaut Courtois-tól, aki valamelyest arra próbált kilyukadni, hogy az angol portás túl kicsi ehhez a poszthoz:

Tíz centivel kisebb nálam. Én simán megfogtam volna, ő inkább azzal volt elfoglalva, hogy a lábaival kapálóddzon a levegőben.”

A Manchester United korábbi kiváló védője, Gary Neville is hasonló véleményen van, ő például nem érti, miért a bal karjával szerette volna elérni a labdát.

Erre némileg magyarázatot adott az angolok legendás hálóőre, Peter Shilton, aki azonnal Pickford védelmére kelt.

Egy fiatal srácról van szó, aki az első világbajnokságán véd – ezt ne feledjük! Úgy érzem kellőképpen magabiztos, alapvetően a teljesítményével sincs gond. Nem hinném, hogy bármennyire is őt kéne okolni az eddig kapott három gólért. Sokkal inkább az előtte zajló védekező játék miatt, főként Danny Rose és Fabian Delph részéről. A lövésről beszélve, a felső sarokba érkezett, ívesen, az pedig, hogy az úgymond ellentétes karját emelte a labda felé, azzal nagyobb lendületet szeretett volna elérni, anno nekem pont egy ilyen mozdulat nyomán volt egy óriási védésem. ”

Címlapkép: Attila KISBENEDEK / AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik